Русе. Поредна добра инициатива от екипа на Областна администрация –

...
Русе. Поредна добра инициатива от екипа на Областна администрация –
Коментари Харесай

Деца от социални институции получиха лакомства от заместник Областния управител на Русе Синан Хебибов

Русе. Поредна добра самодейност от екипа на Областна администрация – Русе, оповестиха от институцията. Заместник регионалният шеф Синан Хебибов зарадва децата от Центъра за настаняване от фамилен вид на деца без увреждания, както и на този за работа с деца на улицата. Общо 18 младежи на възраст сред 6 и 18 години в двете обществени заведения получиха пакети с лакомства. Всеки пакет включваше сок, шоколад, соленки и други дребни сладки.

„ Хубаво е да стартираме годината с нещо положително. Не би трябвало да забравяме хората към нас. За страдание дефицитът на човещина в последно време е доста огромен. Надявам се повече хора да последват този образец и да се замислят за всичко, протичащо се към нас. “, сподели Хебибов.

Повечето от децата са от обществено слаби фамилии и употребяват услугата денем, а нощуват в домовете си. В профилираната институция те имат опцията да учат и да се забавляват дружно, тъй че да не се усещат изолирано от останалите си връстници.

Там те получават закуска и обяд, а също по този начин и нужните им облекла. Децата вземат участие и в разнородни начинания на БЧК. Те непрекъснато имат достъп и до педагог, обществен служащ и психолог.

Капацитетът на Центъра за настаняване на деца е изцяло ангажиран. Там могат да бъдат признати до шест деца. Сред тях е и 15-годишно момче, което е мигрант от Афганистан. То е било спряно от граничните управляващи при Русе преди към три седмици на „ Дунав мост “. Останалите пет деца от града.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР