Русе. Дигитализацията и въвеждането на новите технологии са сред основните

...
Русе. Дигитализацията и въвеждането на новите технологии са сред основните
Коментари Харесай

България ще представи иновативна туристическа реклама на световното изложение в Лондон, разработката е на студенти

Русе. Дигитализацията и въвеждането на новите технологии са измежду главните цели на Министерството на туризма в неговата рекламна и маркетингова политика. Ще промотираме страната ни по новаторски метод, който ще я направи по-конкурентна и търсена като целогодишна дестинация. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при визитата си в Русенския университет „ Ангел Кънчев “, където поздрави студенти и преподаватели за настъпващия Ден на националните будители, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Тя подписа с ректора на висшето учебно заведение проф. Велизара Пенчева рамково съглашение за съдействие, в което водещ акцент е създаването и потреблението на модерни технологии за визуализация на рекламата в туризма.
Резултат от това партньорство ще е присъединяване на русенски студенти в първия цифров корнер на българския щанд на международното туристическо ревю WTM в Лондон този ноември. Чрез реализацията на взаимния план на място ще бъдат създавани и предлагани на посетителите 3D сувенири за български туристически забележителности и атракции. Сред тях са дунавските замъци, Рилският манастир, Ивановските скални църкви и доста други.
Въвеждането на повече цифрови технологии е планувано в Годишната стратегия за национална туристическа реклама и ще работим интензивно в тази посока дружно с еврокомисар Мария Габриел, стана ясно от думите на министъра.
Инициативата за цифровия корнер е ориентирана към популяризирането на културно-историческото благосъстояние на България. Тя ще надгради основаната от министерството през 2016 година единна платформа с мобилно приложение I Love Bulgaria, която сплотява всички детайли на туристическия бранш – забележителности, места за настаняване, заведения, съпътстващи услуги и други, разясни министър Ангелкова. В нея са включени и 100-те национални туристически обекта. Със сканиране на QR кода на всеки от тях с изключение на информация ще се дава и виртуализация на 3D изображението му.
В срещата си с академичната общественост на Русенския университет министър Ангелкова акцентира, че образованието е приоритет в управническата стратегия на държавното управление. Тя обърна внимание, че секторът разчита доста на качествената подготовка на фрагменти за туризма, тъй като от тях зависят положителното обслужване и имиджът на България.
Министър Ангелкова напомни също, че Русе е част 12-те винено-кулинарни дестинации на България, които са нова взаимна самодейност на Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите. Дестинация „ Мизия “ включва освен туристически забележителности от района, само че и типичните за него виновност и обичайни гозби.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР