Рупърт Стадлер, ръководител на германския автомобилен гигант Ауди стана един

...
Рупърт Стадлер, ръководител на германския автомобилен гигант Ауди стана един
Коментари Харесай

Разследват директора на "Ауди"


Рупърт Стадлер, началник на немския авто колос „ Ауди ” стана един от 20-те индивида, разследвани за операция в регистрираните излъчвания, които колите изхвърлят. Това е част от абсурда с компанията майка на „ Ауди ” – „ Фолксваген ”, съобщи „ Дойче Веле ”. Друг чиновник на „ Ауди ” също е измежду разследваните. Домовете и на двамата обвинени са били претърсени, като част от следствието, обявиха прокурорите.

„ От 30 май изпълнителният шеф на „ Ауди ” професор Рупърт Стадлер и различен член на сегашния изпълнителен ръб се смятат за обвинени ”, се споделя в изказване на прокуратурата. „ Всеки от тях е упрекнат в машинация за това, че директно или индиректно са взели участие във подправянето на удостоверенията. Става въпрос за удостоверенията за изхвърлените газови излъчвания от колите, като въпросните са били оборудвани със специфични устройства, отчитащи неверна информация и занижаващи данните ”, се споделя още в изказването.

Преди няколко месеца прокурорите от Мюнхен и Брауншвайг започнаха следствие по отношение на дейностите на „ Фолксваген ” и „ Ауди ”, откакто от компанията майка признаха през 2015 година, че са употребявали програмен продукт за операция на регистрираните газове.

Стадлер до в този момент отхвърля каквото и да било присъединяване в тази операция.

„ Фолксваген ”вече заплати милиарди долари за санкции и обезщетения в Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР