Румен Радев очаква външното министерство да извика турския посланик, за

...
Румен Радев очаква външното министерство да извика турския посланик, за
Коментари Харесай

Радев очаква МВнР да извика турския посланик за убития полицай

Румен Радев чака външното министерство да извика турския дипломат, с цел да изиска пояснение и цялостно следствие, с цел да се изяснят детайлите по случая. Пред Българска национална телевизия Радев  уточни, че е належащо да са " ясни аргументите, да е явен виновникът, да има отмъщение и надлежно да предприемем нужните ограничения. "

 

Радев дефинира като неприемливо на всеки съвет на Европейски Съюз " да упорствам за нашето ускорение и приемане в Шенгенското пространство, с цел да има доста по-голяма взаимност с България, която по думите на президента " има най-дългата сухопътна външна граница на Европейски Съюз, където има деен поток от мигранти. "

Президентът сподели още, че още на следващия ден ще предложения ПГ на " Възраждане " за съвещания. Радев уточни, че се надява " партиите да правят оценка това обещано в допълнение време, поради нуждата от постоянно държавно управление час по-скоро, тъй че да бъде възобновен разговорът и естествената среда измежду една остра предизборна акция. Очакваме разговорът в действителност да бъде възобновен и да имаме конструктивност в диалозите и договарянията сред партиите. Преговорите са сред партиите, а не сред президента и партиите за сформиране на държавно управление. Аз не вземам участие в коалиция, те би трябвало да образуват коалиция ", разяснява Радев.

Президентът сподели още, че през днешния ден на форума в Египет ще показа кандидатурата на България за домакинство на климатичната среща през 2024г. Очаква се международните водачи да вземат значими решения на климатичната среща на Организация на обединените нации в Египет. Според Радев е: " Крайно време е страната ни да се нарежда още по-активно като разпоредителност, като интензивност и принос към устойчивото развиване да покажем, че в действителност имаме съществени упоритости в тази област и съществени благоприятни условия ", добави Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР