Румен Петков е едно от най-разпознаваемите лица в българската политика.

...
Румен Петков е едно от най-разпознаваемите лица в българската политика.
Коментари Харесай

Румен Петков: МВР да каже за торбичките със салами и парите за билбордовете на ПП/ДБ

Румен Петков е едно от най-разпознаваемите лица в българската политика. В биографията му попада постът „ Кмет е на Плевен “. Той неведнъж е избиран за депутат. Става министър на вътрешните работи в кабинета „ Станишев “.
В момента е един от моторите на плана „ Левицата “.
БЛИЦ го потърси по най-горещите политически тематики. Ето по какъв начин Петков отговори на въпросите:
– Какво мислите за акцията на Министерство на вътрешните работи, която тече сега за пазаруване на гласове?
– Такива дейности не би трябвало да са въпрос на акция, а въпрос на професионален метод. Ако Министерство на вътрешните работи не предприеме незабавни дейности по това, което беше показано в обществените медии, уродливото пазаруване на гласове от страна на Демократична България и Политическа партия, това значи, че Министерство на вътрешните работи са съучастници. Показаха се фотоси, на които се виждат торбички, особено поръчани и създадени, вижда се шпек колбас с ясната марка, лютеница с ясната марка, вафлите с ясната марка.
– Дори и продуктово позициониране.
– Дори и не го разясня продуктовото позициониране. Чест прави на Валентина Тодорова, която човешки е реагирала на тази уродлива форма. Решението е простичко. Министерство на вътрешните работи за минути може да разбере кой е производителят на торбичките, какъв брой торбички са създадени, кой ги е платил и по какъв начин, тези разноски декларирани ли са в Сметната палата, да разбере произхода на продуктите вътре в торбичките.
Може да разбере и какъв брой милиона Политическа партия и Демократична България са дали единствено за билборди единствено в София. Защото тези средства би трябвало да се знаят като генезис. Собствениците на билбордове могат да бъдат открити на часа, да се види при какви условия са били предоставени и да се направи една оценка, тъй като всичко това е уродлива форма на агитация и пазаруване на гласове.
Защо никой не се смущава от обстоятелството, че явно съставът на сиковете не може да бъде запълнен и то при едно доста солидно възнаграждение, а в същото време се набират доброволци за наблюдение на изборния развой.
Това според мен е форма на пазаруване на гласове. Така че Министерство на вътрешните работи да не се занимава сега с акции, а доста бързо да ревизира тези простички неща.
Скандално: Промяната подкупва жителите на Троян с подаяния във тип на храна СНИМКИ
– Въпросните артикули биха могли и да станат рискови, в случай че преседят дълго време отвън ледник или са оставени на слънце, могат да се скапват.
– Разбира се, че могат да пострадат и хора от некачествени артикули, тъй като виждаме какво има вътре. Ако продуктите бъдат оставени на слънце, ще се скапват. Така че Министерство на вътрешните работи до тази вечер би трябвало да завърши с една професионална разработка, която да даде на обществото цялостна информация по тези, дебело наблягам, простички въпроси.
– Нека ви попитам и какви са ви връзките с Българска социалистическа партия, изборите са след 10 дни.
– Ние направихме всичко допустимо за един естествен разговор още предходната година. От ноември господин Паскалев кани на всички срещи на Левицата и управлението на Българска социалистическа партия, за жалост никой не се отзова. Ръководството на Българска социалистическа партия избра самотата, това е техният избор. Стремили сме се да бъдем извънредно правилни.
За страдание от страна на Корнелия Нинова срещаме една доста груба експанзия. Позволява си, изтъквам буквално да съобщи: „ Копието е постоянно по-слабо от оригинала “. Когато ръководителят на партията Георги Първанов, Костадин Паскалев, аз като член на управлението спасявахме потъващата партия и я спасихме, доведохме я до 2 президентски мандата, тя се занимаваше с приватизицията от държавното управление на Иван Костов.
Бих споделил задоволително ясно: „ Ние сме оригиналът. Приватизаторите на Костов са вулгарно копие “. Съжалявам, че го споделям, само че то е провокирано и завоювано. Нека да бъдем по-внимателни, по-възпитани и да знаем, че след 2-ри идва 3-и. И този 3-и ще е извънредно значим за всички ни, за всички българи.
Защото огромната идея на Левицата е да не допусне в идващия парламент да се сформира коалиция на войната. Нея я видяхме. Вътре бяха и ГЕРБ, и Политическа партия, и Български напредък за жалост, и Българска социалистическа партия като част от държавното управление на Кирил Петков. Голямата идея на Левицата е недопускане на коалиция на войната. С една рационална Българска социалистическа партия може да се води диалог. Левицата сме казвали ясно, подготвени сме да бъдем съпротива, само че не съпротива, която живее, с цел да съществува.
– Ако на тези избори не се успее да се сформира кабинет, бихте ли помислили за едно бъдещо обединяване за идващ избор.
– Нашата ръка е протегната и на този въпрос не сме ние получател. Защо управлението на Българска социалистическа партия избра самотата и самоизолирането, нямам рационален отговор.
– Последно ще ви помоля за коментар по отношение на офанзивата, която сега тече против Еврохолд в Румъния.
– Българските институции са длъжни по най-убедителния метод и на най-високо равнище да поддържат Евроинс. Действията на румънските институции са безусловно противозаконни. Те отхвърлят да признаят презастрахователен контракт. Нещо, което е неуместно. Оставям на страни, че не е тяхна работа, а е работа на българския регулатор да извърши този разбор.
Нашият президент имаше среща с румънския си сътрудник, нашите евродепутати са осведомени с въпроса и би трябвало да потърсим отбрана, тъй като става дума за огромна българска компания. Трябва да потърсим отбрана от европейските институции, тъй като това посягане върху българския бизнес е форма на обир.
Тук не би трябвало да има никакво съмнение. Включително посланикът на Румъния би трябвало да бъде извикан във Външно министерство, с цел да му се каже, че по този начин повече не може и че България като страна ще се ангажира и със правосъдна отбрана, за какво това е българският народен интерес.
Нашите търговски представителства и с Европейска комисия, и в Румъния, и посолството би трябвало да бъдат доста безапелационни и доста нападателни. Подчертавам нападателни. Мълчанието в случа обслужва грабежа и корупцията в Румъния.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР