Румънците отново са призовани да излязат на улицата утре, когато

...
Румънците отново са призовани да излязат на улицата утре, когато
Коментари Харесай

Румънците готвят протест утре срещу спорни промени в осигурителната система

Румънците още веднъж са призовани да излязат на улицата на следващия ден, когато държавното управление на премиера Михай Тудосе възнамерява да одобри изключително разпореждане за промени в Данъчния кодекс макар недоволството на работодателските организации и синдикатите, оповестява осведомителният уебсайт " Зиаре ", представен от Българска телеграфна агенция.

Всички недоволни от плануваните от държавното управление на Социалдемократическата партия (СДП) и Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) ограничения са призовани да се съберат на следващия ден в 11.00 часа на Площада на успеха пред постройката на държавното управление в финален опит да спрат " фискалната гражданска война ", оспорвана от експерти, работодатели и чиновници.

Идеята на ръководещите е да трансферира заплащането на обществените осигуровки от работодателя към служителя, а министър председателят Михай Тудосе даде сигнал предишния месец, че кабинетът не счита да си промени мнението, отбелязва англоезичного издание Romania Insider. След митинг на няколко хиляди души в Букурещ водачът на социалдемократите Ливиу Драгня сподели: " Наскоро не бяхме виждали митинги против повишение на заплатите. Ново е, само че ще свикнем. "

Не на това мнение е мрежата " Корупцията убива ", която съорганизира митинга. На страницата си тя написа: " Осми ноември е Черната сряда за стопанската система а Румъния. За да закърпи един бюджет, който не съумя да ръководи, държавното управление на СДП-АЛДЕ е в положение да унищожи свободната стопанска система на Румъния. Измененията в Данъчния кодекс, които държавното управление на Тудосе има намерение да одобри посредством отклоняване от демокрацията (извънредно постановление), ще донесат безпорядък в бизнес проектите и в заплащането. По този метод безсъвестността на ръководещите унищожава всевъзможен късмет за предсказуема и постоянна стопанска система в Румъния. "

Организаторите на митинга също по този начин молиха към огромните компании в Румъния да разрешат на чиновниците си да излязат от работа за няколко часа, с цел да се включат в митинга. " Призоваваме огромните компании в Румъния да поддържат този митинг и да дадат няколко свободни часа посредством ротация на чиновниците си, с цел да дойдат дружно с нас. Да не се оставят да бъдат сплашвани от теориите на конспирацията и да схванат, че това е последният късмет за битка против една " фискална гражданска война ", която ще сложи в риск бизнеса им ", пишат още уредниците на митинга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР