Румънското ляво правителство, което беше отстранено с вот на недоверие

...
Румънското ляво правителство, което беше отстранено с вот на недоверие
Коментари Харесай

Виктор Негреску е новото предложение на отиващия си румънски кабинет за еврокомисар

Румънското ляво държавно управление, което беше отстранено с избор на съмнение по-рано този месец, е предложило за еврокомисар някогашния министър по европейските въпроси Виктор Негреску, удостовери министър председателят Виорика Дънчила, представена от телевизия Диджи24.

Тя посочи, че писмо с новото предложение е изпратено през днешния ден в Брюксел.

" Да, господин Негреску е вид, като се има поради опита, на който се радва: бил е евродепутат, някогашен министър по европейските въпроси, тъй че опитът, който има, го предлага за поста еврокомисар ", съобщи Дънчила в град Клуж.

Тя добави, че по този метод би трябвало да спрат слуховете, че мястото е било непокътнато за нея.

" Вероятно поставям завършек на тези информации, които се появиха в общественото пространство, че в действителност мястото се пази за Виорика Дънчила. От самото начало споделих, че няма да изоставя екипа си, ще бъда до сътрудниците си, ръководител съм на Социалдемократическата партия и съм претендент за президентските избори ", уточни Дънчила.

Номинацията на Виктор Негреску идва, откакто кандидатката на социалдемократите Рована Плумб беше отхвърлена от ерводепутатите с претекста, че не извършва изискванията за бистрота и нравственос, с цел да стане член на Европейската комисия, припомня уеб сайтът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР