Румънският министър на отбраната Василе Дънку увери румънците, че спокойно

...
Румънският министър на отбраната Василе Дънку увери румънците, че спокойно
Коментари Харесай

Министър: Ходете спокойно на море, въпреки че войната е на 50 километра от нас

Румънският министър на защитата Василе Дънку увери румънците, че умерено могат да вървят на море, тъй като не са в заплаха. Пред телевизия Диджи 24 Дънку сподели нощес, че нито Румъния, нито някоя друга страна от НАТО, е застрашена от нахлуване, макар че спорът сред Русия и Украйна е единствено на 50 км от румънската граница.

На този стадий от спора сред Украйна и Русия няма заплаха Румъния или която и да е страна от НАТО да бъде нападната. Имаме терзания, тъй като на разстояние към 50 км от границите на Румъния има спор, Змийският остров е окупиран от устройства, които освен правят радарно наблюдаване, само че понякога усещаме разстройства от този регион, които доближават до нашата територия. Но отвън това, отвън тези типове закани, от стратегическа позиция няма директна опасност за популацията в тези региони, сподели Василе Дънку.

Румънският боен министър посочи, че румънците, които прекарват отпуската си на брега на Черно море, не са в заплаха и могат да вървят умерено на море. Той добави, че има стратегии за наблюдаване на мини, както и разминиране в Черно море, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във връзка със сигурността във връзка с мините, съществува стратегия за наблюдаване, в този момент работим по интернационална стратегия, допустимо е да се разминират някои региони на украинското крайбрежие. Обсъжда се възможна стратегия за разминиране към Одеса, с цел да се разреши украинският експорт. Що се отнася до сигурността на популацията и на нашата територия, ние сме подготвени, следим този регион, има проекти и сега няма желание да се нападна част от територията на Румъния, съобщи Василе Дънку пред телевизия Диджи 24.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР