Румънски водолазен екип обезврежда морска мина, открита на около 70

...
Румънски водолазен екип обезврежда морска мина, открита на около 70
Коментари Харесай

Водолазен екип обезврежда морска мина на около 70 км от румънския бряг на Черно море

Румънски водолазен екип обезврежда морска мина, открита на към 70 километра от румънския бряг на Черно море. Това заяви Министерството на защитата на Румъния, представено от " Ройтерс ". Боеприпасът е бил видян от риболовци в региона, които са съобщили на управляващите.

Според информацията през последните дни са открити няколко мини.

След сигнал за морска мина екипи на българските Военноморски сили вършат оглед на региона към нос Галата. Сигналът е подаден от турски транспортен съд и е за мина на към 60 километра изток - югоизток от Галата.

По-рано през днешния ден турското Министерство на защитата заяви, че морска мина е видяна и южно от българските териториални води на юг от Резово край бреговата линия на турското градче Ийнеада. Екипите за подводна защита са обезвредили мината.

Към края на предходната седмица ръководителят на Националния център за ръководство на защитата на Русия - генерал-полковник Михаил Мизинцев съобщи, че дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море, ще продължат да съставляват опасност за страните от района, в случай че метеорологичните условия се влошат, като мините ще доближат Румъния за четири дни, а България за 10 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР