Румънски депутати отхвърлиха днес предложението тестът за наличие на антитела

...
Румънски депутати отхвърлиха днес предложението тестът за наличие на антитела
Коментари Харесай

Румъния отхвърли българския феномен антитела за зелен сертификат

Румънски депутати отхвърлиха през днешния ден предлагането пробата за съществуване на антитела против ковид да бъде включен в така наречен зелен документ, който се употребява за достъп до разнообразни услуги и публични пространства.

Депутатите от комисията по опазване на здравето разискаха през днешния ден допълнения и промени към законопроект, който планува потребление на зелен документ за достъп до работното място в частния и в бюджетния бранш. Законопроектът бе отритнат от Сената, само че Камарата на депутатите има решаващия глас в тази ситуация и тези дни шест парламентарни комисии преглеждат препоръчаните промени преди гласуването в пленарната зала, оповестява телевизия Диджи 24, съобщи NOVA.

Зеленият документ удостоверява имунизация, преболедуване на COVID-19 или негативен тест. Председателят на парламентарната комисия по опазване на здравето Нелу Татару, който е някогашен здравен министър, сподели, че предлагането за признание и на тестванията за антитела не е било признато, тъй като " няма научни доказателства " в негова поддръжка.

Депутатите в здравната комисия са приели работещите в частния и държавния бранш да имат право на 10 безвъзмездни теста за коронавирус на човек за достъп до работното място, само че единствено за интервал от 30 дни. Председателят на комисията посочи, че безплатните проби ще костват на бюджета 110 милиона леи месечно. Хората, които имат медицински противопоказания за имунизация, ще могат да се тестват гратис, са решили депутатите. Председателят на здравната комисия сподели, че потреблението на зеления документ няма да зависи от равнището на заболеваемост. Законопроектът за въвеждане на зелен документ за достъп до работното място провокира митинги в редица градове в Румъния през последните дни. Ако бъде утвърден, той може да влезе в действие най-рано през декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР