Румънски бизнесмен ще тича днес около сградата на правителството в

...
Румънски бизнесмен ще тича днес около сградата на правителството в
Коментари Харесай

Румънски бизнесмен тича 14 часа около сградата на правителството в знак на протест

Румънски предприемач ще тича през днешния ден към постройката на държавното управление в продължение на 14 часа, с цел да притегли внимание върху последствията от новите фискални ограничения върху дребните и междинните предприятия в Румъния, оповестява организация Аджерпрес.

„ Виждам неправда към мен и по тази причина отивам при държавното управление, с цел да насочва сигнал за паника (…). Твърдо имам вяра, че въздействието от новите законодателни ограничения лимитира необратимо предприемаческия дух “, съобщи предприемачът Козмин Раиляну на страницата си във Facebook.

Протестът на румънския предприемач е обвързван със закон 296 от 2023 година, който вкарва някои нови фискално-бюджетни ограничения за обезпечаване на дълготрайната финансова резистентност на Румъния. Мерките влязоха в действие от 1 ноември. Сред тях са налог върху приходите и обществените вноски; равнене на данъчните облекчения за АйТи експертите с работещите в строителния и селскостопанския бранш и хранително-вкусовата промишленост; ограничение на заплащанията в брой; въвеждане на дневен предел за оптималната касова наличност на компаниите от 50 000 леи (20 000 лева.) и други.

Бизнесменът Козмин Раиляну обърна внимание, че новите ограничения ще се отразят на милиони дейни румънци.

„ Вярвам, че е пристигнал моментът всички да се променим и имам вяра, че това е допустимо, в случай че имаме здрави правила, освен в средите на бизнесмените, само че и в политиката и в държавното управление. Защото един бизнесмен се поти всекидневно приблизително 14 часа за своя бизнес, от които 10 часа зарежда с пари страната “, разяснява Козмин Раиляну на страницата си във Facebook.

Именно заради тази причина, с цел да притегли внимание върху последствията от новите фискално-данъчни ограничения, той е решил да тича 14 часа към постройката на държавното управление. Началото на самобитния маратон е обещано през днешния ден в 7:00 часа.

Миналата година, с цел да притегли вниманието на управляващите върху заплахата, която съставлява румънският сектор от път Е85, именуван „ Пътят на гибелта “, Козмин Раиляну тича 150 км и над 20 часа от Бакъу до Ръмнику Сърат в Североизточна Румъния.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР