Официалният представител на Министерството на външните работи на Казахстан Айбек

...
Официалният представител на Министерството на външните работи на Казахстан Айбек
Коментари Харесай

Отзоваха дипломат от ОАЕ, жена му го обвини в сексуално и физическо насилие

Официалният представител на Министерството на външните работи на Казахстан Айбек Смадияров заяви за отзоваването на съветника на посланика на републиката в ОАЕ Сакен Мамаш. Поводът е изказванията на жена му за постоянни побоища.

Според канала TG „ Atameken Business - Kazakhstan News “, Смадияров оповестява, че този чиновник се отзовава незабавно. В бъдеще с него ще се занимават органите на реда.

Беше посочено също, че „ той ще бъде освободен от министерството “.

Повод за реакцията на Министерството на външните работи стана видео на брачната половинка на дипломата Карина Мамаш, което беше оповестено от фондация NeMolchi.kz следобяд на 6 май. В него дамата е декларирала, че непрестанно търпи побои.

И по този начин, предходния ден, на 5 май, той още веднъж набил Карина и сестра й. Жената декларирала, че „ желае помощ от страната “.

„ Омръзна ми да мълча. Уморих се да понасям. От 10 години той ме изнасилва и бие. Аз съм в заплаха, децата ми са в заплаха до него. Помогнете ми ”, прикани Мамаш.

Информацията на фонда съдържа фотоси на синини и кървави охлузвания по главата на брачната половинка на дипломата. В писмото на Карина тя моли да лиши Мамаш от дипломатическия му статут и да го изпрати в пандиза „ за всички тормози, които е направил “.

Сред деянията на принуждение брачната половинка загатва „ физическо, полово, прочувствено, икономическо, домашно принуждение “. От организацията прецизираха още, че дамата не вижда съвсем нищо от побоищата и има заплаха за живота й.

Посочено е, че Мамаш е лишил телефоните на дамите и е лишил децата от жена си, тъй че Карина комуникира с външния свят единствено посредством обществени мрежи и телефони на други хора.

На обявата беше отговорено в границите на няколко часа. На фона на признатите промени в члена за домашното принуждение и шумния развой против някогашния министър на стопанската система Куандък Бишимбаев, който преби до гибел брачната половинка си Салтанат Нукенова, се показва, че ориста на дипломата ще бъде решена от органите на реда.

Според новия закон на Казахстан оптималната присъда за домашно принуждение е до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор при изключително грубо закононарушение.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР