Враждата, тлееща от години, избухна в последните дни. Рапърите Дрейк

...
Враждата, тлееща от години, избухна в последните дни. Рапърите Дрейк
Коментари Харесай

Рапърите Дрейк и Кендрик Ламар си разменят обиди и обвинения в нови песни

Враждата, тлееща от години, избухна в последните дни. Рапърите Дрейк и Кендрик Ламар си размениха обиди и обвинявания в нови песни, което провокира потрес в музикалните среди в Съединени американски щати и отвън него, оповестява Българска телеграфна агенция.

Подобни конфликти сред известни реализатори са част от хип-хоп културата. 

Дрейк, рапърът, който през предходната година завоюва най-вече пари в света, и Кендрик Ламар, известно име в рапа с влиятелна премия " Пулицър ", не се харесват доста. 

Словесните им войни в предишното се въртяха към съперничеството кой е по-голямата звезда, само че този път двамата реализатори отидоха много по-далеч в текстовете на песните, появили се в последните дни, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Кажи, Дрейк, чух, че ги предпочиташ млади ", споделя Кендрик Ламар в Not Like Us, в която рапира за " сертифицирани педофили ".  В текста си роденият в Лос Анджелис Ламар упреква Дрейк, който е от Канада, че не е " сътрудник ", а " колонизатор " на американската просвета на чернокожите.

В друга ария, излязла пред уикенда - Meet the Grahams, Ламар твърди, че Дрейк - чието същинско име е Обри Греъм, има загадка щерка.

Дрейк пък пусна парче, озаглавено Family Matters, в което се загатва за невярност и даже принуждение във връзката на Ламар с неговата избраница и ученическа обич Уитни Алфорд.

Канадецът отхвърли обвиняванията друга своя ария The Heart Part 6, издадена в неделя, отбелязва Агенция Франс Прес.

Враждата притегли вниманието и на аудиторията, надалеч от нормалните фенове на рапа и хип-хопа. Тя беше обект на скеч в предаването " Събота вечер онлайн ", а подробни хронологии на обидите сред Дрейк и Ламар бяха показани и във  водещи американски медии като " Ню Йорк таймс " и Си Ен Ен, отбелязва Агенция Франс Прес.

Дрейк (37 г.) и Ламар (36 г.) станаха известни с хип-хоп осъществявания към 2010 г. Първоначално те си сътрудничиха, правеха общи части и взаимни турнета.

След това обаче всеки потегли по собствен път.  Миналата година Дрейк се изравни с Майкъл Джексън като солов реализатор от мъжки пол с най-вече песни - 13, стигнали до номер едно в класацията на " Билборд " за сингли.

Кендрик Ламар, чийто творчество се простира от персонални прозрения до систематични проблеми като расовите връзки и структурната беднотия, постоянно е именуван гласът на едно потомство.

Приятелското съревнование се трансформира в открити нападки, което беше " неизбежно ", е мнението на Андре Джи, създател на списание " Ролинг стоун ".

" Хората, които не схващат разрива им, в последните 15-20 години не са се стремили към това да бъдат одобрявани като най-хубавия рапър в историята ", написа той.

От десетилетия рапът е тясно обвързван със съществени вражди сред най-големите си звезди.

В началото на 90-те години на предишния век Тупак Шакур и Ноториъс Би Ай Джи се забъркваха в съревнование сред хип-хопа на Източното и Западното крайбрежие, подстрекавани от промоутъри, напомня Агенция Франс Прес.

Този спор завърши с принуждение и покруса, само че днешната омраза - лимитирана до текстове и постове в обществените мрежи, наподобява единствено е разпалила апетита на някои рап фенове за по-сериозен конфликт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР