Румъния ще произвежда повече газ, отколкото потребява, затова се има

...
Румъния ще произвежда повече газ, отколкото потребява, затова се има
Коментари Харесай

Румъния планира да изнася румънски газ за България, Гърция, Унгария и най-вече за Република Молдова


Румъния ще създава повече газ, в сравнение с използва, по тази причина се има поради експорт на румънски газ към страни, които най-вече се нуждаят от него, съобщи румънският министър на енергетиката Вирджил Попеску след съвещание на държавното управление в сряда, оповестява в. „ Адевърул “.

Запитан дали Румъния има лист на страните, в които ще изнася румънски газ, министърът отговори, че това са България, Гърция, Унгария, само че на първо място Република Молдова.

" Инвестициите са ключът към енергийната самостоятелност и сигурност на Румъния “, съобщи министърът и напомни за утвърдено при започване на април решение за разпределяне на 1,4 милиарда евро за вложения в бранша от Фонда за рационализация.

Неотдавна Вирджил Попеску съобщи, че договорката на стойност над 1 милиард $, посредством която Ромгаз купи каузи на Ексон в находището Нептун дийп, дава на Румъния опция да се трансформира в районен снабдител на енергийна сигурност.

Министърът счита, че общото количество газ от периметъра Нептун дийп надвишава 100 милиарда кубични метра, написа Българска телеграфна агенция.

" На процедура румънската страна, посредством Ромгаз, става част от този консорциум дружно с ОЕмВи-Петром (OMV-Petrom) за рандеман на газ от дълбокия периметър - най-големия периметър, открит до момента. Там можем да приказваме за най-малко 100 милиарда кубически метра, приказваме за количество газ, което на процедура удвоява производството на Румъния, което в действителност покрива потреблението и дава опция на Румъния да се трансформира в районен снабдител на енергийна сигурност ", сподели министърът.

Според Вирджил Попеску от Черно море могат да бъдат добити до 200 милиарда кубически метра природен газ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР