Румъния победи със 7:1 България в приятелски мач, който се

...
Румъния победи със 7:1 България в приятелски мач, който се
Коментари Харесай

Тежък удар от Румъния за българските депутати на футболния терен, Ченчев е изнесен на носилка

Румъния победи със 7:1 България в другарски мач, който се игра на един от стадионите на Националния футболен център в Буфтя, заяви Българска телеграфна агенция. Събитието е част от Междупарламентарния футболен шампионат, проведен от Камарата на депутатите (долната камара на румънския парламент).
Старозагорският народен представител от ГЕРБ и някогашен учебен министър Красимир Вълчев водеше офанзивата на българския футболен тим, формиран от 11 народни представители и няколко чиновници и сътрудници на Народното събрание. Сънародниците ни бяха облечени с фланелки с надпис „ 100 години БФС “ по случай юбилея на футболния съюз, който се отбелязва през тази година.
Още в първите 10 минути Щефан Мушою от Социалдемократическата партия и Роберт Сигартау от Национално-либералната партия на Румъния вкараха два гола. Българска агитка скандираше от трибуната “Българи юнаци ” и “Само наш’те ”.
Единственият гол за България вкара в 22-та минута Даниел Александров – някогашен първенец по битка и сегашен народен представител от ГЕРБ. Но като същинско балканско, съседско дерби, мачът не мина без травми. Иван Ченчев от Българска социалистическа партия падна неприятно на терена и си контузи рамото четири минути преди края на първото полувреме. Той беше изведен на носилка от екип на Спешната помощ СМУРД (SMURD).
Второто полувреме стартира и приключи с голове на Щефан Мушою и Роберт Сигартау. В края на мача всички играчи си направиха обща фотография за спомен. В редиците на румънския тим е депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков.
В събота и неделя българският отбор ще се срещне с оборите на Турция и Италия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР