Румъния и Сърбия подписаха споразумение за създаване на връзка между

...
Румъния и Сърбия подписаха споразумение за създаване на връзка между
Коментари Харесай

Автомагистрала ще свърже Белград с румънския град Тимишоара

Румъния и Сърбия подписаха съглашение за основаване на връзка сред автомагистралата Тимишоара-Моравица и високоскоростния път Белград-Ватин, заяви румънският министър на превоза и инфраструктурата Сорин Гриндяну, представен от телевизия Диджи 24.

Автомагистралата Тимишоара-Моравица ще обезпечи доста значима връзка сред западната част на Румъния и Сърбия, както и сред Румъния и пътната мрежа в Западните Балкани и южната част на Европа, акцентира Гриндяну.

Споразумението, което бе подписано в четвъртък в Тимишоара, е извънредно значимо за основаването на сигурна връзка в граничната зона на високоскоростната инфраструктура на двете страни, написа Сорин Гриндяну във Facebook.



Магистралата Тимишоара-Моравица (А9) ще бъде с дължина над 73 км, а построяването ѝ ще бъде финансирано с европейски фондове. Магистралата е включена в Общия общоприет проект за превоза и в Инвестиционния проект за развиване на транспортната инфраструктура 2020-2030.

Предпроектното изследване ще бъде приключено през есента на тази година, което ни разрешава бързо да навлезем във етапа на подготовка на търговете за планиране и строителство на автомагистралата, уточни Гриндяну.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР