Румъния и Полша се споразумяха да създадат съвместен технически комитет

...
Румъния и Полша се споразумяха да създадат съвместен технически комитет
Коментари Харесай

Полша и Румъния създават съвместен комитет за отбрана

Румъния и Полша се споразумяха да основат взаимен механически комитет за отбранителната индустрия, който да развива производството на военна техника. Това разгласи румънският министър председател Николае Чука, представен от " Синхуа ".

" Обсъдих с министър-председателя нуждата от развиване на личния ни потенциал в региона на отбранителната индустрия, който да обезпечи производството на съоръжение, хардуер и по-конкретно муниции ", уточни той на взаимна конференция с полския министър председател Матеуш Моравецки след междуправителствена среща.

От своя страна Моравецки акцентира на среща с румънския президент Клаус Йоханис, че Румъния и Полша са стълбовете на НАТО на източния фланг на Алианса.

" Модернизацията на армията, бъдещите взаимни придобивания, както и взаимните учения се случват сега и са знак за задълбочено съдействие сред Румъния и Полша. Ние се грижим за взаимните връзки и те се удостоверяват от наличието на румънски бойци на територията на Полша и назад ", означи той.

Румънският държавен глава съобщи, че тесните връзки с Полша в региона на сигурността и защитата би трябвало да бъдат съчетани със устойчиво икономическо съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР