РС пазарът е в процес на спад вече 12 поредни

...
РС пазарът е в процес на спад вече 12 поредни
Коментари Харесай

Gartner: продажбите на РС вървят надолу за 12-то поредно тримесечие

РС пазарът е в развой на спад към този момент 12 следващи тримесечия , демонстрират данни на анализаторската компания Gartner . За Q3 2017 както нейните прогнози, по този начин и тези на IDC настояват, че продажбите в световен проект са по-лоши от същия интервал предходната година.

За третото тримесечие на годината Gartner прави оценка районен съд продажбите на 67 милиона бройки, което е спад с 3.6 %. Шестте топ доставчика са HP, Lenovo, Dell, Asus, Apple и Acer. От тях, единствено продажбите на НР са се нараснали, до момента в който тези на Lenovo и Dell са спаднали с релативно малко; при останалите три компании налице е сериозен спад.

Именно НР си върна първото място от Lenovo прези Q2 2017, до момента в който китайците са в рискова серпантина надолу, слд като регистрират спад в осем от последните си 10 тримесечия.

Анализаторите показват разнообразни моментни фактори за спада като дефицит на съставни елементи, само че се сплотяват и върху един непрекъснат – персоналните компютри към този момент просто не се търсят толкоз , колкото преди.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР