Розмаринът е растение, което доби широка популярност през последните години.

...
Розмаринът е растение, което доби широка популярност през последните години.
Коментари Харесай

Чаят от розмарин - полезен и успокояващ

Розмаринът е растение, което доби необятна известност през последните години. Маслото от розмарин и чаят от розмарин защищават от редица болести.

Розмаринът е богат източник на калций, желязо и витамин В6. Има отлични антиоксидантни свойства. Осигурява отбрана против сърдечно-съдови болести.

Той усъвършенства кръвообращението, има позитивен резултат и за отбрана на мозъка против заболяването на Алцхаймер, като в същото време ускорява и паметта.

Розмаринът защищава от доста типове рак, най-много левкемия (рак на кръвта), рак на гърдата, белия дроб и против рак на устната празнина, настинки и грип.

Чаят от розмарин е потребен за лекуване на меланхолия, за облекчение на болки в мускулите и ставите, оказва помощ за подсилване на имунната система.

Регулира менструалния цикъл и облекчава болките. Той оказва помощ за намаление на кръвната захар. Помага при киселини в стомаха и зъбобол.

 Чай

Според проучване, извършено в Университета на Мериленд, чаят от розмарин успокоява храносмилателния тракт, има благотворно въздействие върху храносмилането. Облекчава жлъчния мехур.

Чаят от розмарин форсира растежа на косата. След измиване с шампоан, косата се изплаква с розмаринов чай. Също може да се употребява като средство срещупърхот.

Лесно можете да си приготвите розмаринов чай от сушени розмаринови листа. В една чаша преварена вода се поставя една чаена лъжичка сушени розмаринови листа. Сварява се за 5-10 минути. Розмариновият чай се сервира с мед.

Чаят не трябва да се приема по време на бременност. Използването на огромни количества може да докара до повръщане, болежка или струпване на течност в белите дробове, може да провокира образуването на отоци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР