Ростов изигра най-силия си мач от началото на сезона и

...
Ростов изигра най-силия си мач от началото на сезона и
Коментари Харесай

Попето и компания разнищиха ЦСКА , дадоха заявка за нещо голямо

Ростов изигра най-силия си мач от началото на сезона и съкруши с 3:1 като посетител досегашниия водач в Премиер лигата ЦСКА (Москва). Два гола на Хорен Байрамян до почивката осигуриха добър задатък на отбора от Ростов на Дон, а през второто полувреме се разписа и Елдор Шомуродов, който към този момент има 10 попадения и настигна Александър Соболев на върха в листата на стрелците. За домакините вкара Никола Влашич в добавеното време.

Впечатляващата победа разреши на Ростов да събере 26 точки и да се изравни със Зенит и Локомотив (Москва) в челото на класирането. ЦСКА остана на четвърта позиция с точка по-малко. Ивелин Попов игра цялостен мач за гостите и свърши доста работа в средата на терена, а насочи и няколко удара към вратата на Игор Акинфеев, който избави московчани от по-тежко проваляне.

След неувереното начало на сезона ЦСКА направи добра серия в шампионата и даже оглави класирането. Това обаче е за сметка на представянето на отбора в Лига Европа, където преди няколко дни позволи втора загуба и се озова на дъното в групата си.

Ростов също записа много положителни резултати в РПЛ и се наставни измежду водачите в подреждането. При последното си посещение в столицата хората на Валерий Карпин победиха Локомотив (Москва) и се надяваха на сходен излаз и от днешния мач.

Уважаемые болельщики, Роман Еременко и Рагнар Сигурдссон отсутствуют в стартовом составе нашей команды с ЦСКА из-за болезни.

К сожалению, оба игрока перед матчем почувствовали недомогание, у них поднялась температура.

Желаем нашим футболистам скорейшего выздоровления! pic.twitter.com/V1Y7zJwtSy
— Football Club Rostov (@rostovfc) 6 октомври 2019 година Виктор Гончаренко получи поддръжка от почитателите на ЦСКА след рецензиите поради загубите от Лудогорец и Еспаньол в ЛЕ. Наставникът на " армейците " още веднъж трябваше да взема решение съществени кадрови проблеми, изключително в отбрана. От състава на Ростов пък в последния миг отпадна Роман Ерьоменко. Националът на Финландия е имал висока температура и заради тази причина не можа да се изправи против някогашния си тим. Това пък означаваше, че Ивелин Попов ще работи в по-предни позиции, в сравнение с в предходните мачове.

Българинът насочи отдалечен удар в 5-ата минута, само че той не затрудни Игор Акинфеев. В 11-ата Матиас Норман откри непокрития Байрамян и той с лекост откри.
Отбраната на Ростов доста добре се справяше с опазването на Фьодор Чалов, а Никола Влашич опита няколко далечни изстрела, само че без триумф. В 26-ата минута следващият мощен шут на хърватина накара Егор Бабурин да се намсва уверено.

В средата на полувремето Попов се сдърпа с Евгений Чернов, само че пристрастеностите бързо бяха овладяни. В 36-ата минута родният халф нанесе удар с глава, само че беше прецизен. А в 44-ата Елдор Шомуродов подаде на Байрамян и той с мощен изстрел за повторно направи беззащитен Акинфеев.
На полувремето Гончаренко смени Седрик Гогуа с Дъглас Сантос, само че това с нищо не промени хода на мача. В 53-ата минута Шомуродов пропусна очи в очи с Акинфеев, а можеше да подаде и на свободния Байрамян. Секунди по-късно стражът на ЦСКА още веднъж беше воин за отбора си, само че в 61-ата минута нямаше какво да стори след точния удар на Шомуродов - 0:3.

Защитата на домакините на процедура с нищо не пречеше на футболистите на Ростов и те с лекост излизаха на стрелкови позиции. В 64-ата минута Акинфеев не разреши на Ивелин Попов да се разпише, а до края на мача гостите избраха да работят по-прибрано, което бе изцяло обяснимо.

Второе подряд болезненное домашнее проваляне. Пауза на сборные подоспела вовремя #ЦСКАростов pic.twitter.com/weYnmhK5mF
— ПФК ЦСКА Москва (@pfc_cska) 6 октомври 2019 година ЦСКА въпреки всичко стигна до почетен гол, дело на Влашич в 92-ата минута. Халфът осъществя дузпа, отсъдена за нарушаване против Чалов.

След паузата за националните тимове " армейците " ще гостуват на Уфа, а Ростов ще пътува до санкт Петербург за мач със Зенит.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 12 кръг, неделя 6 октомври  ЦСКА Москва 1:3краен резулат  ФК Ростов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР