"Роскосмос" и НАСА сключиха споразумение за съвместни полетиРуската космическа корпорация

...
"Роскосмос" и НАСА сключиха споразумение за съвместни полетиРуската космическа корпорация
Коментари Харесай

Русия и САЩ ще подновят съвместните полети в Космоса

"Роскосмос " и НАСА подписаха съглашение за взаимни полети

Руската галактическа корпорация "Роскосмос " и американското галактическо ръководство НАСА подписаха съглашение за взаимни полети на екипажи на галактически кораби на Русия и Съединени американски щати, оповестява "Франс прес ", представена от

Новината идва малко откакто бе обявено за уволнението на Дмитрий Рогозин като началник на "Роскосмос ".

От съветската корпорация разясняват, че договорът е бил подписан през вчерашния ден.

Те показват, че съглашението дава отговор на ползите и на двете страни и ще способства за развиването на съдействието в границите на Международната галактическа станция, както и за ефикасната реализация на планове за проучване и асимилиране на галактическото пространство за мирни цели.

Предвижда се при изключителна обстановка, обвързвана с анулация или закъснение на планувано изстрелване на съветски или американски галактически транспортен съд, да се подсигурява наличието на борда на МКС на минимум един космонавт и един астронавт.

Съгласно контракта съветската космонавтка Анна Кикина става член на главния екипаж на американския галактически транспортен съд "Дракон ", чието изстрелване е планувано за тази есен. В състава на главния екипаж на кораба, който ще излети от Флорида, са включени също астронавтите на НАСА Никълъс Ман и Джош Касада, както и астронавтът от японската галактическа организация Коичи Ваката.

Отново в сходство с контракта в състава на главния екипаж на полета на кораба "Союз МС-22 ", плануван за 21 септември от космодрума Байконур, пък влиза американският астронавт Франсиско Рубио.

Подписването на контракта идва в миг, в който Западът се пробва да изолира Русия поради войната в Украйна. На процедура съглашението възобновява взаимните полети на руснаци и американци до МКС, които имаше и в предишното.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР