Росен Желязков уволни бившата председателка на парламента Ива Митева, потвърди

...
Росен Желязков уволни бившата председателка на парламента Ива Митева, потвърди
Коментари Харесай

Росен Желязков уволни Ива Митева от Народното събрание

Росен Желязков уволни някогашната председателка на Народното събрание Ива Митева, удостовери тя пред OFFNews. Със заповед на Желязков през днешния ден е закрита дирекция „ Законодателна активност и право на Европейския съюз “, която Митева оглавяваше. Така и тя е освободена от поста. Предстои въпросната дирекция да се влее в дирекция „ Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове.

Ива Митева беше главният правист на „ ИТН “. През 2021 година тя беше ръководител на 45-ото и 46-ото Народно заседание, когато партията на Слави Трифонов беше надлежно втора и първа политическа мощ. След отпадането на партията от Народното събрание след вота на 2 октомври 2022 година, тя напусна „ ИТН “ и по-късно сътвори обединението „ Заедно “ дружно с Любомир Каримански (също напуснал „ ИТН “, бел.авт.), с която взе участие на вота на 2 април 2023 година и взе под 1% от гласовете на гласоподавателите.

 

В края на април тази година тя се върна на остарелия си пост като шеф на дирекцията в Народно събрание. Този пост тя заемаше още преди да влезе в политиката, както и по време на 48-ото Народно заседание (19 октомври 2022 – 3 февруари 2023 година, когато Има Такъв Народ не бе във властта, бел. ред.)

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР