Романтичните връзки са важни за нашето щастие и благополучие, но

...
Романтичните връзки са важни за нашето щастие и благополучие, но
Коментари Харесай

За здравата връзка между партньорите се изисква повече от просто любов

Романтичните връзки са значими за нашето благополучие и благоденствие, само че може да изискват и малко повече старания, с цел да ги поддържаме. Има стъпки, които можете да предприемете, с цел да поддържате връзката си здрава и да живеете щастливи и спокойни.

Съвети за здрава връзка

Комуникацията – най-важната част

Комуникацията е основна част от хубавичко връзка. Здравите двойки отделят време за повече връзка. Важно е да се приказва за освен това от нормалните неща и семейството. Опитайте се да прекарвате няколко минути всеки ден в разискване на по-дълбоки или по-лични тематики, с цел да останете свързани с колегата си в дълготраен проект.

Това не значи, че би трябвало да избягвате повдигането на сложни тематики. Задържането на терзания или проблеми за себе си може да породи възмущение. Когато обсъждаме сложни тематики обаче, си коства да бъдете общителни. Изследванията демонстрират, че методът, по който поддържате връзка с колегата си, е значим и отрицателните модели на връзка могат да имат негативен резултат върху връзката.

Разногласията са част от всяко партньорство, само че някои стилове са изключително нездравословни. Двойките, които употребяват разрушително държание по време на разногласия – като крещене, прибягване до персонални рецензии или отдръпване от полемиката – са по-склонни да се разпаднат, в сравнение с двойките, които се карат умерено. Използването на градивни тактики като чуване на гледната точка на колегата ви и схващане на възприятията му е по-здравословен метод за справяне с различията.

Задръжте интереса си един към различен

Между децата, кариерата и външните задължения може да е мъчно да поддържате връзка с колегата си или да бъдете интимни.

За да поддържат нещата забавни, някои двойки възнамеряват постоянни срещи. Но и тук би трябвало да внимавате, тъй като в случай че непрекъснато вършиме едни и същи неща, като навестяване на един ресторант и еднотипни действия могат да доведат до досада един към различен. Експертите предлагат да излезете от рутината и да опитате нови неща – без значение дали това е вървене на танци, вървене на уроци дружно или образуване на следобеден пикник, да вземем за пример.

Кога двойките би трябвало да потърсят помощ?

Всяка връзка има възходи и падения, само че някои фактори са по-склонни от други да основат неравности в една връзка. Финансите и родителските решения постоянно основават повтарящи се спорове, да вземем за пример. Един симптом за проблем е повтарянето на версии на един и същи спор още веднъж и още веднъж. В такива случаи психолозите могат да оказват помощ на двойките да подобрят връзката и да намерят здравословни способи да преминат оттатък спора.

Не е нужно да чакате, до момента в който връзката покаже признаци на проблеми, преди да започнете да я укрепвате. Доказано е, че брачните просветителни стратегии, които учат на умения като добра връзка, дейно чуване и справяне с спорове, понижават риска от бракоразвод.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР