Ролята на Анкара в преговорите между Русия и Украйна коментира

...
Ролята на Анкара в преговорите между Русия и Украйна коментира
Коментари Харесай

Бивш консул на България в Одрин: Турция води балансна политика

Ролята на Анкара в договарянията сред Русия и Украйна разяснява Георги Димов - някогашен консул на България в Одрин: 

" Предложенията за ходатайство на турския президент Ердоган са отдавна. Сега имаме среща на задоволително високо ниво на външни министри. Тя стана допустима и поради втория дипломатически конгрес в Анталия. Той ще се организира от 11-ти до 13-ти. Това е прочут пробив. Три кръга договаряния бяха на напълно ниско техническо ниво. Днес в Анталия това е показателно, че е контрактуван телефонен диалог сред Байдън и Ердоган в 18.30 часа. Лично Анкара декларира отдавна, че не може да загърби нито Русия, нито Украйна. Турция води балансна политика.

Което е в интерес на Русия, е че Турция не се причисли към глобите и не затвори въздушното си пространство. Но затвори проливите. Турция има лигитимното право да го направи по време на война. Това затваряне не се отразява мощно на Руската федерация, тъй като нейният черноморски флот си е в Черно море и може да бъде употребен. Против Русия е, че Турция порица нашествието в Украйна и я назова война. Турция е подвластна от Руския газ. 

Русия избавя закъсалата турска стопанска система с над 6 млн съветски туристи. Също по този начин Турция е подвластна по линия на градежа на АЕЦ, също с двустранна търговия в огромен размер. 

Ердоган се връща на сцената и това се употребява като контрапункт на тежкото вътрешно политическо положение и неговия рейтинг. На 28 февруари партиите ще излязат там срещу новата форма на упарвление - президентската система. В момента Турция и Израел като че ли играят в един тим и в една или друга степен техните ходове са потребни на Съединени американски щати. Всичко това минава през интереса... "
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР