Роднини на убити на пътя отново са принудени да търсят

...
Роднини на убити на пътя отново са принудени да търсят
Коментари Харесай

Нов шок с намалена присъда за смърт на пътя

Роднини на убити на пътя още веднъж са принудени да търсят правдивост. При драматичен случай преди 2 години украински водач на тир опустоши мантинела на автомагистрала „ Тракия ”, влезе в насрещното и премаза колата на бременна млада жена и приятеля й, които пътували от Бургас към София за обзор при доктор.

Близките на починалите Северина и Ивайло се явиха в ефира на Нова телевизия, тъй като се оказва, че присъдата на водача ще бъде съществено понижена. Сестрата на починалия Ивайло – Доротеа Минчева, написа и апел в обществените мрежи.

„ Това е третият път, в който понижават присъдата. Тя сега е понижена на 4 години и 8 месеца. Това е последното решение, което получихме, само че към момента не ни е ясно за какво е понижена. Първоначалната присъда беше 12 години, по-късно беше понижена на 9 години заради признание на виновност ”, изясни тя.

За околните на починалите не е ясно по какъв начин тъкмо е породена злополуката. Те имат данни, че преди да се удари в мантинелата, камионът е блъснал пътни знаци, обозначаващи иден ремонт.

„ Експертиза потвърждава, че водачът има химически субстанции в кръвта. Не мога да кажа дали не е задремал. В едно от решенията на съда ”, добави Доротеа Минчева.

В едно от решенията на съда се споделя, че украинският водач не е нарушил разпоредбите за придвижване. Близките на починалите са озадачени, защото нямат пояснение за този аргумент, в случай, че камионът е влезнал в насрещното. Случаят към този момент не се води и изключително тежък.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР