Родителите на всички ученици ще получават помощи от 1 януари

...
Родителите на всички ученици ще получават помощи от 1 януари
Коментари Харесай

Ето новите условия за детските надбавки

Родителите на всички възпитаници ще получават помощи от 1 януари без значение от приходите си. Това удостовери общественият министър Деница Сачева пред Канал 3. Условието е детето да върви на училите. Надбавките се дават до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-ата година на детето.

" Всички деца в България имат равни права, по тази причина отстраняваме подоходния аршин. От 1 януари ще стартират да ги получават. Универсалните детски добавки са право, не обвързване, само че който не желае, да не подава заявление. Аз няма да употребявам тези пари за сина си, тъй като считам, че могат да бъдат преразпределени на други. До 20-годишна възраст, в случай че детето върви на учебно заведение, родителите имат право на детски надбавки ", разяснява тя.

" Имаме над 310 000 заявки за енергийна помощ – на 246 000 към този момент сме отпуснали по 500 лева общо за отоплителния сезон, получават се вкупом. Преговаряме за бъдещите средства от Европейски Съюз за стратегия, взаимно с Министерство на околната среда и водите за промяна на отоплителните уреди с по-енергоефективни. Енергоспестяващи, вместо на твърдо гориво. Така ще помогнем на социалнослабите и за по-чист въздух ", показа Деница Сачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР