Родителите на съпруга ми се месят в живота ни. Те

...
Родителите на съпруга ми се месят в живота ни. Те
Коментари Харесай

Свекървата разби семейството ни

Родителите на брачна половинка ми се месят в живота ни. Те желаят пари от него непрестанно.

Преди година си събрах багажа и отидох да пребивавам с детето при родителите ми. И всичко това с помощта на брачна половинка ми и фамилията му.

Преди сватбата свекървата неведнъж ни обещаваше да ни купи апартамент, несъмнено, не настоявахме, само че ни го споделяше толкоз откровено, че повярвахме. Братът на брачна половинка ми живее със фамилията си при родителите му, а ние си намерихме апартамент чартърен.

Свекърът сложи изискване: брачният партньор ми му дава извоюваните пари, те ги събират, прибавят нужната сума и ни купуват жилище.

Трудно щяхме да спестим пари за жилище, по тази причина се съгласихме. Минаха няколко години и свекървата ми сподели да не живеем повече чартърен, а да се преместим в къщата при тях.

Етърва ми доста се възмути, когато разбра, че ще ни оказват помощ с жилището и изиска и на тях да купят жилище. Но те в действителност нямаха парите да купят жилище, на който и да било.

С течение на времето осъзнах, че никой няма да ни купи нищо и брачният партньор ми е давал съвсем всичките си пари на родителите си на вятъра. Той постоянно ми подсещаше, че родителите му ще ни оказват помощ с жилището по-късно, по тази причина в този момент би трябвало да им дава парите си.

Преди година брачният партньор ми сподели, че повече няма да живеем чартърен и ще се преместим при родителите му. Не се съгласих, събрах си багажа и отидох с детето при родителите ми. Той отхвърля да дава пари за щерка си, щял да го направи, в случай че се върнем при него. Свекърва ми постоянно кроеше проекти зад тила ми, тъй че разбрах, че това са нейни думи.

Тогава й се обадих и й споделих, че се меси в персоналния ни живот и взима парите на мъжа ми. Така че, след тези думи стана още по-лошо. Тя му показа нещата като че ли аз съм меркантилна и мисля единствено за пари, а тя мисли единствено най-хубавото за сина си.

Вижте още: Семейна история

Не мога да се боря сама със фамилията му. Как мога да го убедя да сложи родителите си на мястото им и да спре да им дава заплатата си?

Не съм очаквала, че мъжът ми ще бъде толкоз отстъпчив. В противоположен случай фамилията му просто няма да ни разреши да живеем на мира и непрекъснато ще ни желае пари.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР