Родителите на бъдещата снаха разполагат с много пари. Но ние

...
Родителите на бъдещата снаха разполагат с много пари. Но ние
Коментари Харесай

Няма да отида на сватбата на сина ми

Родителите на бъдещата снаха разполагат с доста пари. Но ние не можем да си позволим да купим безценен подарък за младоженците.

Трябва да измисля добра причина да не отида на сватбата на сина ми. Идва ми на разум да кажа, че съм болна. Но това не би било доста желателно. Вече половин година съм по лечебните заведения. Наскоро започнах да се усещам по-добре. Но ме е боязън да не предизвикам неприятния шанс, суеверна съм.

Вчера се обади майката на Таня. Платила ресторанта, превоза за гостите и лимузината за младите. Всичко е на равнище – фотографи, видеозаснемане, триетажна торта.

Младите одеве приключиха университет и нямат пари за женитба. Първоначално синът сподели, че въобще няма да има женитба, единствено ще подпишат. И булката се съгласи на този вид. Но сватовете възразиха. Единствената им щерка се дами. За да има фотоси, които да се демонстрират на внуците. Те щели да поемат всички разноски.

Родителите на бъдещата снаха са много заможни хора. Майката цялостен живот си седи у дома, не работи. Има море от сила за фамилните каузи. Построи вила на село, ремонтира жилището в града.

Сега тя насочи цялата си буйна сила към организирането на сватбата на щерка си.

Мислех, че всичко ще е в някакви граници. Но в този момент виждам обсега и съм просто в потрес! Мисля, че тя към този момент е похарчила милиони. И през вчерашния ден се обажда и споделя – желаех да се съветвам с теб за подарък за младите, с цел да не се окаже, че ще им подарим едно и също нещо.

Аз не разполагам с доста пари. Дъщеря ми е в гимназията и брачният партньор ми е незает от към година.

Те щели да им подарят кола и да не се окаже, че и ние сме решили да им подарим това. С какви пари? Тя даже ми сподели да не се тормозя и да й кажа какво сме решили да им подарим, нямало да каже на никого.

По-добре е да не вървим на сватбата. После хората ще приказват, че родителите на булката са подарили кола, а ние сме пристигнали единствено да ядем и да пием. Спешно би трябвало да измисля някаква причина за какво няма да отидем на сватбата.

Вижте още: Животът на една самотна жена

Но и няма по какъв начин да не отида, въпреки всичко синът ми се дами.

Но сигурно сватовете ще изпъкнат със своите дарове. И естествено хората ще се запитат какъв е нашият подарък за младоженците.

Може би би трябвало да присъстваме на сватбата на сина ни, въпреки и със алегоричен подарък, или даже с празни ръце.

Какво мислите? Искам съвет …

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР