Родителите на бъдещата ми снаха живеят съвсем близо до нас

...
Родителите на бъдещата ми снаха живеят съвсем близо до нас
Коментари Харесай

Разбрах за тайната на бъдещата ми снаха преди сватбата, но не казах нищо на сина си

Родителите на бъдещата ми снаха живеят напълно покрай нас – на прилежащата улица. Децата ни учеха в един клас. Така че, се познават от дълго време, само че станаха по-близки, едвам когато влязоха в университета.

Преди няколко месеца Кирил реши да премине в задочна форма на образование, тъй като искаше да си откри работа, защото Нели забременя и в този момент синът ми трябваше да я устоя. Снахата продължава да учи, само че в петия месец от бременността счита да премине на отдалечено образование. Все още не й проличава, че е бременна.

Докато снахата е в третия месец, можем да организираме женитба за нашите деца.

Реших да отида при родителите й да поговорим за това. Когато се приближих до оградата им, ги чух да разискват нещо на всеослушание, тъй че взех решение да седна и да послушам за известно време.

“Какво ще вършим, с цел да не се досети Кирил, че това дете не е негово? ” – попита свекърът.

“Ако Кирил и Нели се оженят, тогава ще му бъде мъчно да изостави детето, а в случай че се разведат, тогава най-малко ще заплаща прехрана, най-важното е да не споделяме истината. Ще си мълчим, с цел да не съсипем живота на щерка ни. ”

Ядосах се, само че взех решение, че няма смисъл да подвигам скандал и просто си потеглих. Майката на Нели ме видя да минавам около оградата и се досети, че съм чула диалога им. Затича се към мен, падна на колене и стартира да ми се моли да не споделям истината на сина си.

“Децата ни доста се обичат! Защо би трябвало да разбиватме сърцата им и да се карат между тях? По-добре моята Нели да скрие истината от него и те ще живеят дълго и щастливо! ”

Когато ми сподели това, незабавно извади от джоба си пари и ми ги подаде. Трябваше да откажа, само че въпреки всичко ги взех. Преструвах се, че нищо не знам, и всичко това беше в името на щастието на нашите деца. Сватбата се състоя. Купих апартамент за децата и даже отделих известна сума пари, с цел да го ремонтират.

Имам и по-малък наследник, който трябваше да се лекува, а лекуването е скъпо. Така че, когато ми предложиха тази сума, просто не можех да кажа, че не ми трябват пари.

Надявам се снаха ми в никакъв случай да не разкрие истината за детето, тъй като съм сигурна, че това ще разбие сърцето на сина ми.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР