Родина на този интересен плод, наречен Хала, е Източна Австралия

...
Родина на този интересен плод, наречен Хала, е Източна Австралия
Коментари Харесай

Хала - плодът, който прилича на Земята

Родина на този забавен плод, наименуван Хала, е Източна Австралия и Тихоокеанските острови. Плодът може да се употребява недопечен или варен, като е една от обичайните храни на малдивската кухня. Преди да се обели, Халата прилича зелен ананас, а един път разперен, плодът наподобява на прорез на планетата Земя.

Той е необикновен източник на витамин C, което го прави мощен имуностимулатор и мощен герой с вируси и заболявания. В региона на Тихия океан халата е известна със своите лечебни свойства. Тя може да помогне за превъзмогване на настинки, астма и даже рак. Освен че е кадърен за консумация, той също има практическа приложимост: при изсушаване влакната могат да се употребяват за огърлици, рокли, кошници, килими или даже топки, с които децата да могат да играят.

Пулпата от плодовете се употребява за ароматизиране на плодови десерти и сладки сосове а също по този начин и за консерви, в това число конфитюри и сладка. Халата съдържа бета-каротин и може да помогне за попречване на недостиг на витамин А. По този метод организмът се защищава от слепота и очни проблеми. Дефицитът на витамин А води до проблеми с костите и кожата.

Тази храна може също по този начин да ви защищити от диабет и сърдечни болести. Така консумирайки този плод се предпазваме от доста заболявания и проблеми.

Въпреки многото изгоди, консумирайки погрешно Халата може да получим стомашни неразположения и диария. Трябва да се яде в рационални количества, с цел да не стигаме до такива неприятни последствия. Пресните Хала плодове са богати на фибри, което е значимо за здравето на червата.

 Плодът Хала Снимка: Mother Nature Network

Диета с високо наличие на фибри също оказва помощ за управление на кръвната захар при диабетици и предотвратява несъразмерното наддаване на тегло. Повечето хора в регионите на това дърво имат вяра, че потреблението му спомага за по-бързото възобновяване от заболявания.

Отличителна линия на цялото дърво е, че има необятен набор на приложимост - употребяват се освен плодовете, само че и листата и даже корените. Листата имат сладостен усет и мощен лют мирис. Цялото дърво е подарък от природата, която го е основала, с цел да подкрепи живота на хората.

Всеки, който има опция, не би трябвало да изпуска опцията да му се наслаждения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР