Роден в Бавария, семейството му избяга в Ню Йорк, за

...
Роден в Бавария, семейството му избяга в Ню Йорк, за
Коментари Харесай

Смъртта на Хенри Кисинджър – последно: оцелелият от Холокоста, който стана най-влиятелният дипломат на САЩ, почина на 100

Роден в Бавария, фамилията му избяга в Ню Йорк, с цел да избяга от Холокоста – опит, който ще оформи бъдещето му в чужбина политическа работа.

Като консултант по националната сигурност на президента Ричард Никсън, Кисинджър отговаряше за договарянията за излизане на Съединени американски щати от непопулярната война във Виетнам. Той завоюва Нобелова премия за праскова за дипломатическата си работа – само че по-късно наследството му беше опетнено, когато се разбра, че е разрешил тайното бомбардиране на неутрална Камбоджа, което умъртви минимум 150 000 цивилни.

Освен дипломатическата му работа, Кисинджър за малко се радваше на репутацията на необикновен дамски мъж и световна пеперуда във Вашингтон, излизайки с няколко звезди от това време, преди да се ожени за втората си брачна половинка Нанси – която го надживя.

Реакцията стартира да се влива от политически и дипломатически съдружници и врагове след гибелта му в сряда, с някогашния президент Джордж Буш, който си спомня за „ неговата мъдрост, неговия сексапил и неговия х...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР