Роботите-кучета на Boston Dynamics може да са страшни, но поне

...
Роботите-кучета на Boston Dynamics може да са страшни, но поне
Коментари Харесай

Този летящ робот-змия с кодово име DRAGON е нещо, от което може би трябва да се страхувате

Роботите-кучета на Boston Dynamics може да са страшни, само че най-малко не могат да летят. Но в случай че си мислиш, че можеш да избегнеш апокалипсиса на роботите, като се извисиш небето, имаме неприятна вест за теб.Учени от Университета в Токио са основали трансформиращ се дрон, наименуван „DRAGON“. Това име идва от описанието му: „Dual-rotor embedded multilink Robot with the Ability of multi-deGree-of-freedom aerial transfromatiON“.
И не, даже няма да се опитам да му диря подобаващ превод на български.

По-важното е, че е наименуван DRAGON поради приликата му с митичното летящо влечуго, което ще пристигна, с цел да очисти човечеството от греховете си.

Идеята на DRAGON, който се състои от четири двигателни детайла, е, че той може да промени формата си, с цел да се вмести в разнообразни пролуки и структури, изяснява Института на инженерите по електротехника и електроника. Прави, отвесни, диагонални или на зиг-заг – роботът може да направи всички форми.

С други думи, можете да се скриете, само че не можете да избягате. За благополучие прототипът, който виждате тук, може да лети единствено за към три минути.

Царството на ужасяващи роботи бе притежание на Boston Dynamics през последните години, чиито роботи непрекъснато стават все по-гъвкави. То даже се комерсиализира, откакто стана ясно, че роботите-кучета ще се продават през идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР