Робот сервира кафе и припомня да носим маски в хотел

...
Робот сервира кафе и припомня да носим маски в хотел
Коментари Харесай

Робот сервира кафе в Златни пясъци

Робот сервира кафе и напомня да носим маски в хотел в Златни пясъци. Това заяви шефът на родна хотелска мениджмънт компания Десислава Димитрова по време на Хотелски виртуален конгрес, съобщи организация „ Монитор ”. Димитрова среща новия си чиновник - робота Ева, по време на бизнес пътешестване в Китай, където роботизираният личен състав е необятно публикуван. Първоначалният претекст за покупката е бил фактът, че у нас   мъчно се намира сезонен личен състав и към този момент наетите сервитьорите се нуждаят от помощ. Роботът е в страната още от февруари – точно, когато болестта стартира да се популяризира из целия свят. „ Тогава взехме решение да сменим предназначението му, да стане мултифункционален “, изясни тя.

Работата на необичайния чиновник се показва в това да посреща гостите на рецепцията, подканяйки ги да дезинфекцират ръцете си. Всеки екскурзиант е поздравяван с думите „ Добре пристигнали, вашата сигурност е наш главен приоритет. Моля, спазвайте отдалеченост, дезинфекцирайте ръцете си и слагайте маска, когато е належащо “.

Иновациите към този момент навлизат в родните хотели. На три места в страната работи цифрова рецепция - София, Варна и Златни пясъци. Създателите на приложението са няколко българи, които живеят във Англия. Чрез него гостите на хотела могат да си поръчат разчистване на стаята или да си създадат резервация за ресторанта, без да се постанова да слизат до рецепцията.

Друго софтуерно изобретение е регистрацията на настаняването в хотела посредством таблети - те са сложени на рецепцията, където гостите могат да сканират своите персонални документи, без да се постанова да се срещат със чиновниците на рецепцията. В отговор на въпрос какъв брой време ще отнеме да се възвърне инвестицията в закупената техника Димитрова разясни, че при възможен добър сезон - сумата е щяла да се изплати за две лета и половина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР