Роберто Мартинес изненадващо се превърна във фаворит за нов треньор

...
Роберто Мартинес изненадващо се превърна във фаворит за нов треньор
Коментари Харесай

Треньорът на Белгия фаворит за „Реал“

Роберто Мартинес изненадващо се трансформира във любимец за нов треньор на „ Реал “ (Мадрид) след уволнението на Хулен Лопетеги. Селекционерът на Белгия е приоритет пред управлението на „ белия балет “, откакто играчите на отбора се оповестиха против Антонио Конте. Против италианеца се изрекоха стражът Тибо Куртоа, който работи с наставника в „ Челси “, а също и капитанът Серихио Рамос.
А вероятно предопределение на Мартинес ще бъде повече от любопитно. 45-годишният експерт е работил в относително скромни тимове на клубно равнище. Преди да поеме Белгия той води все отбори от Англия – „ Суонси “, „ Уигън “ и „ Евертън “. Голямото му преимущество е, че е испанец. Освен това някогашният футболист на „ Сарагоса “ съумя да изведе Белгия до третото място на Мондиал 2018.
А федерацията на „ алените дяволи “ към този момент се изрече по тематиката: „ Не разясняваме договорите, които чиновниците имат с Белгия. Това е поверително. Но в случай че даден клуб желае да наеме господин Мартинес, първо би трябвало да реализира съглашение с федерацията. “
Спекулации обаче има и по адрес на Маурисио Почетино, управител на „ Тотнъм “. Английското издание „ Сън “ разкри, че „ Реал “ е подготвен да заплати 85 млн. паунда за петгодишен контракт на аржентинския експерт. Сумата е двойно по-голяма от тази, която сега прибира 46-годишният ментор в Лондон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР