Рияд Кери, анализатор на данни в Kaiko, наскоро извърши цялостен

...
Рияд Кери, анализатор на данни в Kaiko, наскоро извърши цялостен
Коментари Харесай

Мистерията около USDT и загубата на обвързаността с щатския долар

Рияд Кери, анализатор на данни в Kaiko, неотдавна извърши повсеместен разбор на случаите през последните четири месеца, в които постоянни монети са губили обвързаността си с актива, с който са подкрепени. 

Откакто UST претърпя обилни разтърсвания, въпросът за загубата на обвързаността на постоянни монети се трансформира в обект на нараснала угриженост.  

Важно е да се означи, че не всички такива събития са идентични. Нека разгледаме по-задълбочено главните механизми и интервенции на USDT. Според Рияд депегирането на USDT е стимулирало притежателите ѝ най-вече да я продават на тържищата, вместо да я изкупуват за долари посредством Tether.

Продължителните мечи пазарни условия също са съдействали за натиска, на който USDT е подложена в последно време. За разлика от предходни случаи, когато загубата на обвъраността се дължеше на висока ликвидност, този път ниската ликвидност беше главният фактор за случилото се на USDT.

Това се дължеше на понижената пазарна волатилност, която направи предизвикателство за пазара да всмуква предлагането на USDT.

Рияд уточни също по този начин разбор на пазара въз основа на тържищата, които са оказали най-значителен напън за продажба на постоянни монети и тежестта на случаите с загубата на обвързаността.

Според този разбор USDC е изпитала най-тежките последствия след сходен случай през март, до момента в който USDT се подрежда на второ място след случилото се през август.

През август Binance изигра забележителна роля в допринасянето за натиска за загуба на обвързаността на USDT, до момента в който Uniswap имаше видимо влияние върху случая при USDC през март. При разглеждане на динамичността на USDT във веригата е явно, че през последните четири месеца балансите на стабилната монета на тържищата непрестанно се усилват в отговор на упоменатия по-рано възходящ напън от продажби.  

Това нарастване на балансите обаче не е попречило на приемането или полезността на USDT.  

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР