Ритейлърът разширява мрежата си от контейнери с нови 6 контейнера

...
Ритейлърът разширява мрежата си от контейнери с нови 6 контейнера
Коментари Харесай

Над 2000 тона текстил за рециклиране е събрал Kaufland през последните 7 години

Ритейлърът уголемява мрежата си от контейнери с нови 6 контейнера в София и Габрово, в които могат да се дарят за преработване остарели облекла, аксесоари и текстил
Над 2000 тона е количеството събран текстил от Kaufland от началото на 2016-а година в партньорство с „ Текслайф “– едно от водещите предприятия за разделно събиране на текстил в България. Ритейлърът добави още 3 хипермаркета, на територията на които могат да се дарят остарели облекла, аксесоари и текстил. Магазините в гр. Габрово, както и в кв. Горубляне и кв. Младост 4 в София, се причисляват към самодейността, която се организира взаимно с БЧК и „ Текслайф “.  По този метод броят на магазините, на територията на  които контейнерите за разделно събиране на текстил могат да бъдат открити, става 27, а броят на контейнерите –  54.

„ Kaufland България е най-големият ни сътрудник и се включиха в нашата екологична самодейност още през 2016-а. Обектите на ритейлъра, в които хората могат да дарят текстилни боклуци, са се нараснали с повече от три пъти. Чрез разделното събиране се понижава доста нуждата от производството на нов текстил, по този метод се съхраняват значими естествени запаси и се предотвратява замърсяване на въздуха, водите и почвите “, споделя Антон Гичев, Управител на „ Текслайф “ ООД.
-->
„ Разделното събиране на текстил води до значими екологични, обществени и филантропични изгоди и е в унисон с политиката на Kaufland да икономисва естествени запаси и да оползотворява рационално отпадъците, трансформирайки ги в суровина. Благодарение на контейнерите за разделно събиране, през последните 7 години двете компании дружно сме икономисали производството на над 1500 тона нов текстил и над 30 милиарда литра питейна вода, нужни за производството му. Разполагайки контейнери на територията на нашите хипермаркети, даваме опция на потребителите дружно с нас да икономисват хиляди литри питейна вода и електрическа енергия “, добави Кремена Георгиева, началник „ Корпоративни връзка и CSR ” в Kaufland България.



 Инициативата за разполагане на контейнери за разделно събиране на боклуци на територията на огромните магазини у нас се организира взаимно с Българския червен кръст (БЧК). Текстилът от контейнерите се извозва със специфични товарни транспортни средства до складови бази, където се пакетира и окачествява, след което се сортира в зависимост  дали е кадърен за приложимост, дали има потребност от корекция или е подобаващ за преработване. Част от дарените облекла се разпределят към Фонда за бедствия, повреди и рецесии на БЧК и се употребяват за поддържането на спомагателен запас в помощ на потърпевши и нуждаещи се хора. Друга част от годния текстил обезпечава достъп до дрехи на хиляди в страни от Третия свят. Отделно от това, всеки кг текстил от контейнерите в магазините на Kaufland, „ Текслайф “ генерира и парично подаяние на стойност сред 50 000  лева и 100 000 лева годишно за спешния фонд на БЧК.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР