Рискът за пречупване на заседналия кораб Vera Su е огромен,

...
Рискът за пречупване на заседналия кораб Vera Su е огромен,
Коментари Харесай

Огромен риск за кораба. Капитан с тежък коментар

Рискът за изкривяване на заседналия транспортен съд " Vera Su " е голям, съобщи ръководителят на Българска морска камара (БМК) кап. Богдан Богданов след персонален оглед на място.

" В момента България няма нито готови фрагменти, нито техника, с цел да реагира съответно при положение на рецесия. От 2006 година водим борба за възобновяване на естествената активност по търсене и избавяне и за морска тактика, само че погромът е реалност ", разяснява кап. Богданов.

Според него страната ни незабавно се нуждае най-малко от съвременен избавителен транспортен съд. Последният - " Перун ", бе продаден предходната година.

Кап. Богданов даде за образец Плана за възобновяване и развиване, в който няма и дума за морския бранш. От БМК изпратили предложение с съответни планове до президента и до служебния министър председател, само че не са получили никакъв отговор.

" В случая с " Vera Su " е необходим сериозен разбор на аргументите, довели до засядането.

Имаме една от най-хубавите в света системи за надзор на корабния трафик и за мен е мистерия за какво с кораба не е била открита връзка, откакто 2 часа той е плавал към брега, без да промени курса си ", акцентира кап. Богданов. Около " Vera Su " още веднъж има превишение на нормите за амониев азот в морската вода, оповестиха от Басейнова дирекция " Черноморски регион ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР