Рискът от диабет тип 2 може да бъде намален, ако

...
Рискът от диабет тип 2 може да бъде намален, ако
Коментари Харесай

Яжте кисело мляко срещу диабет

Рискът от диабет вид 2 може да бъде понижен, в случай че изяждаме една кофичка кисело мляко на ден, безапелационни са учени. Проучването е английско и съгласно резултатите освен киселото мляко влияe позитивно на здравето ни.

Други нискомаслени млечни артикули, да вземем за пример прясното сирене и изварата, също понижават риска от диабет, акцентират експертите.

При постоянно изразходване и композиция сред другите млечни артикули шансът да се предпазите от болестта е 24 %. Причината тези артикули да са изключително подобаващи за предотвратяване от диабет се крие в пробиотичните бактерии и специфичната форма на витамин К, която има в тях.

Според учените от университета в Кеймбридж това е първото изследване, в което авансово се записват питателните привички, а задачата е да се ревизира дали те могат да повлияят на риска от развиване на диабет.

 Мляко

Според лекар Нита Форои, която е провела цялото проучване, информацията, че е открит артикул, който може да понижи риска от диабет вид 2, е доста обнадеждаваща.

Доктор Форои разяснява, че повече проучвания се вършат за храните, които могат да усилят риска от диабет, а не за такива, които могат да ни предпазят.

Киселото мляко не е първият хранителен артикул, за който учените настояват, че ни защищава от болестта. Диабетът и рисковите фактори към заболяването са предмет на проучване от учените по целия свят.

Преди време друго проучване, което направиха австралийски експерти от университета в Мелбърн, сподели, че потреблението на повече салати и зеленчуци също може да понижи риска от диабет вид 2.

 Салати

Австралийските учени са правили своето изследване в продължение на четири години – в него присъединяване са взели над 36 000 индивида.

В друго проучване, което е направено в Съединени американски щати пък, са открили, че хората, които закусват, имат доста по-малка заплаха да се разболеят от диабет.

Учените от Центъра по публично здраве към Университета в Минесота считат, че е належащо да закусваме от 4 до 6 пъти седмично, с цел да понижим риска от болестта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР