Риши Сунак получи най-много гласове и на произведения днес трети

...
Риши Сунак получи най-много гласове и на произведения днес трети
Коментари Харесай

Фаворит! Риши Сунак получи най-много гласове и на третия тур от изборите за нов лидер на британската Консервативна партия

Риши Сунак получи най-вече гласове и на творби през днешния ден трети тур от изборите за нов водач на английската Консервативна партия, съобщи Ройтерс.

Бившият министър на финансите бе подсилен от 115 консерватори от Камарата на общините. На второ място остана държавната министърка за комерсиалната политика Пени Мордонт с 82 гласа. Трета е министърката на външните работи Лиз Тръс, която получи поддръжката на 71 депутати от долната камара на английския парламент.

На четвърто място се класира някогашната държавна министърка по въпросите на равнопоставеността Кеми Бейдънок с 58 гласа.

От конкуренцията отпадна депутатът Том Тугендхат, който, както се очакваше, остана финален. Той получи поддръжката на 31 свои сътрудници от Камарата на общините.

Първите два тура предходната седмица дадоха сходни резултати: Риши Сунак получи най-вече гласове, следван от Пени Мордонт и Лиз Тръс.

Британските консерватори избират собствен нов водач на мястото на премиера Борис Джонсън, който в четвъртък предходната седмица разгласи, че се отдръпва, на фона на възходящото вътрешнопартийно неодобрение против него след поредицата кавги, в които той се оказа забъркан.

Четвъртият тур от гласуването е плануван за на следващия ден.

Най-късно до 21 юли би трябвало да останат единствено двама претенденти. След това към 200-те хиляди членове на Консервативната партия ще изберат единия от тях за нов водач на групировката. Името му ще бъде оповестено на 5 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР