Rimac завърши окончателните краш тестове на електрическия хиперавтомобил Nevera с

...
Rimac завърши окончателните краш тестове на електрическия хиперавтомобил Nevera с
Коментари Харесай

Това е най-здравият автомобил в света

Rimac приключи окончателните краш проби на електрическия хиперавтомобил Nevera с мощ 1 914 конски сили, което приключва узаконяването на модела на американския и европейския пазар. Въпреки обстоятелството, че цената на една такава кола е два милиона $, основателите на хиперккара организираха 45 механически теста, в които участваха 10 прототипа. В резултат на финалния краш тест експертите споделиха, че са построили най-здравия автомобил на всички времена.
`Това

По време на предходни краш проби разработчиците тестваха здравината на структурата по време на преден конфликт в недеформируема бариера, а също и симулираха произшествия с други транспортни средства. На последния стадий електрическият Rimac Nevera беше ударен в профил със скорост 35 километра в час. Експертите демонстрираха, че даже и в миг на толкоз сериозен удар, дизайнът на хиперколата подсигурява сигурността на пасажера. Още повече, че след конфликта инженерите са съумели да отворят смачканата врата без проблем.

По време на краш теста манекенът претърпява претоварване от 25 g, само че остава незасегнат. Според разработчиците предварителната цифрова симулация на повреди е разрешила на експертите да плануват резултатите си още преди краштестовете. Чрез калкулации инженерите вършат хиперавтомобил с неотстъпчивост на извъртане от 70 000 Nm/градус, съвсем два пъти по-висока от тази на другите суперавтомобили. Това значи, че електрическият Rimac Nevera е най-здравият автомобил, създаван в миналото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР