Рим. Световните цени на хранителните стоки се повишиха за четвърти

...
Рим. Световните цени на хранителните стоки се повишиха за четвърти
Коментари Харесай

FAO: Световните цени на храните се покачват за четвърти пореден месец

Рим. Световните цени на питателните артикули се покачиха за четвърти следващ месец, подтиквани от мощното търсене на пшеница и млечни артикули. Съответните данни бяха оповестени Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие (FAO), предава TACC .

Индексът на цените на храните на FAO, който отразява месечните промени в интернационалните цени на главните храни, е 134,4 пункта през ноември, най-високото равнище от юни 2011 година насам. Тази стойност е с 1,2% по-висока спрямо октомври.

По-специално се отбелязва, че най-вече са се нараснали цените на млечните артикули: показателят на цените за тази категория артикули се е нараснал с 3,4% по отношение на предходния месец. „ Наблюдава се огромно световно търсене на импорт на масло и мляко на прахуляк “, разясняват специалистите на организацията.

Индексът на цените на зърнените култури на FAO през ноември набъбна с 3,1% по отношение на октомври, и с 23,2% по отношение на миналата година. Цените на пшеницата доближиха най-високото си равнище от май 2011 година „ Ръстът отразява мощното търсене на фона на лимитирани доставки, изключително на висококачествена пшеница, до момента в който цените на [ниво] бяха подкрепени “. Индексът на цените на захарта се е повишил с 1,4% през ноември. Този на цените на растителните масла понижава с 0.3%, а на месото - с 0.9%, изясняват още от организацията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР