Рим. Италия направи задължителна ваксинация срещу Covid-19 за хората на

...
Рим. Италия направи задължителна ваксинация срещу Covid-19 за хората на
Коментари Харесай

The Guardian: Италия направи задължителна ваксинация за хората над 50 години

Рим. Италия направи наложителна имунизация против Covid-19 за хората на възраст 50 или повече години, като това се прави в границите на напъните за облекчение на натиска върху лечебните заведения и понижаване на смъртните случаи на фона на трагичен скок на инфекциите, написа The Guardian .

Мярката е измежду най-строгите за наложителна имунизация и в Европа и влиза в действие неотложно. Този ход беше единомислещо подсилен от министрите макар различията сред партиите, които съставляват необятната коалиция на премиера Марио Драги преди съвещанието на кабинета в сряда.

Италия също стегна разпоредбите си за ваксини на работното място и от 15 февруари хората на възраст над 50 години, които работят в обществения или частния бранш, ще би трябвало да показват здравен пропуск, доказващ имунизация или възобновяване от Covid-19.

Болниците са под възходящ напън поради разновидността Омикрон. Италия записва 189 109 нови инфекции в сряда и 231 смъртни случая, с което броят на смъртните случаи доближи 138 276, най-високият в Европа след Обединеното кралство.

Здравният министър Роберто Сперанца сподели, че две трети от пациентите с Covid-19 в интензивните отделения са неимунизирани, както и 50% от пациентите, лекувани в елементарни отделения.

„ Правим този избор, с цел да ограничим допустимо най-вече неимунизираните, защото това е, което предизвиква тежестта върху нашата болнична система “, сподели Сперанца пред италианските медии след съвещанието на кабинета.

Бизнес водачите приканиха държавното управление да направи имунизацията наложителна за всички служащи поради опасенията, че последната вълна от пандемията може да забави стопанската система.

Драги се опита да разшири наложителната имунизация предходната седмица, само че кабинетът не съумя да контракти мярка и по тази причина договарянията бяха отсрочени.

„ Искаме да забавим растежа на кривата на инфекцията и да накараме италианците, които към момента не са имунизирани, да се имунизират “, сподели Драги при започване на съвещанието на кабинета, съгласно осведомителната организация ANSA. „ Целим се към възрастовите групи, които са най-застрашени от хоспитализация, с цел да понижим натиска върху лечебните заведения и да спасим животи. В същото време желаеме да запазим учебните заведения и предприятията отворени “.

В страната към този момент има наложителна имунизация за здравни служащи, учители и полиция.

Австрия прави имунизациите наложителни за лицата над 14 години от февруари, до момента в който Германия възнамерява да вкара наложителна имунизация за възрастните.

Последният ход на Италия следва стягането на ограниченията във връзка с по този начин наречения супер зелен пропуск предходната седмица. От понеделник хората към този момент няма да могат да вечерят в или отвън ресторант, да вървят на фитнес или да употребяват публичен превоз, в случай че не могат да потвърдят имунизация или възобновяване от Covid.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР