Рим е първата цивилизационна жертва на глобалното затопляне и незапомнената

...
Рим е първата цивилизационна жертва на глобалното затопляне и незапомнената
Коментари Харесай

За първи път в историята! Римските фонтани пресъхнаха

Рим е първата цивилизационна жертва на световното стопляне и незапомнената суша. За първи път в хилядолетната си история фонтаните в античния град пресъхнаха.

Водата в стотина фонтана във Ватикана стопираха за пръв път в символ на съпричастност с продължителната суша, засегнала италианската столица, заяви Българска национална телевизия. На изсъхнало ще останат и двата водоскока в бароков жанр на площад " Свети Петър " в Рим.

След настъпилите горещини и спаданалото през последните две години количество на преваляванията под междинното равнище, управляващите в италианската столица се приготвят да вкарат воден режим в по-голямата част от града. Тази мярка също е невиждана за античния мегаполис.

 1951022

Според метеорологичния канал " Скай Италия " в Рим през юли са паднали със 72% по-малко дъждове от междинните за месеца, а през юни - със 74% по-малко.

Загрижен за ресурсите на планетата, папа Франциск пък за първи път разгласява документ на Светия трон, в който прикани международните водачи да подхващат бързи ограничения за запазване на околната среда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР