Рик Факвинге от Private Internet Access алармира за подготвяни законови

...
Рик Факвинге от Private Internet Access алармира за подготвяни законови
Коментари Харесай

Европейски политици отново демонстрираха, че не разбират как функционира Мрежата

Рик Факвинге от Private Internet Access сигнализира за подготвяни законови ограничения, които ще доведат до по-строги ограничения към пиратите, в сравнение с обвинените в тероризъм и употреба на деца. Това е станало ясно, откакто организация е получила достъп до изтекли в Интернет документи.

„ Гениалната “ концепция е пристигнала на „ умните ръководители “ на три страни: Португалия, Испания и Франция., за което предава и Юлия Реда, ръководител на немската Пиратска партия.

„ По закон, всеки видеоклип на вашата котка, който вие сте споделили с приложение е нужно да премине през филтри, следени от медийни компании. В съществени линии, те ще имат правото на несъгласие на всяка качвана в Интернет информация. Тези филтри няма да защитят правото ви да цитирате, да създавате пародийни осъществявания и да употребявате културни произведения по метод, друг от този, който лицензионните закони разрешават. Но тези страни желаят да отидат и по-далеч “, написа Реда. „ Те категорично декларират, че желаят да отстранен изцяло отбраната от отговорност от интернет платформите. Всяко приложение, всеки уебсайт и всеки стартъп, която разрешава на потребителите да качват наличие и предлага функционалности, като категоризация, рекомендации или плейлисти може да бъде съдена непосредствено за нарушавания, които правят техните консуматори “. Реда цитира отзиви на експерти, съгласно които това значително ще накърни свободата на словото и правото на себеизразяване. Реда приканва за отпор против въпросните оферти, наричайки ги „ ужасни хрумвания “.

Джо Макнами от EDRi вижда и освен това от това, насочвайки вниманието в още една посока.

„ Предложенията са положителни вести – само че единствено за някои! Това са положителни вести за доставчиците на услуги отвън Европейския съюз, които могат да завладяват хостинг пазара на Европейски Съюз, един път, откакто европейските компании биват изтласкани отвън него. Чудесна вест е и за репресивните режими, които показват политиките на Европейски Съюз, като образец за оправдаване на дейностите си “, написа той.

Защо Фалквинге и други показват въпросната мярка, като предложение, което ще направи интернет пиратите “по-страшни” от терористи и педофили?

„ Тези три държавни управления желаят това да бъде признато за всяко качване в платформи, хостващи генерирано от потребителите наличие. В скорошните проверки на законите за терористичните дейности и актовете на детска употреба, свободите на изложение и на свободата на словото са възприети, като неотменимо право, само че когато се отнася до шерването на файлове, това очевидно е доста по-сериозно закононарушение “, написа Макнами.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР