Рибата е здравословен продукт, който трябва да бъде включен в

...
Рибата е здравословен продукт, който трябва да бъде включен в
Коментари Харесай

7 кулинарни грешки, които се допускат при приготвянето на риба

Рибата е здравословен артикул, който би трябвало да бъде включен в менюто. Но мнозина не смеят да готвят риба, изключително след неприятен опит. Оказва се, че има редица правила за приготвянето на този артикул, които не всеки знае или е не запомнил. За да не разваляте усета и консистенцията на рибата, не правете следните неточности.
1. Неправилни съдове за готвене
 Грешките, които позволяваме при пържене на риба Грешките, които позволяваме при пържене на риба
Приготвянето на пържена риба не е по никакъв начин мъчно. И макар че на пръв взор наподобява обикновено, не всякога съумяваме да приготвим пъ...
Много постоянно домакините вършат тъкмо тази неточност — избират неверни съдове за готвене. Например, вашият обичан тиган с незалепващо покритие не е подобаващ за риба. Този артикул се подготвя най-добре в съдове от чугун или стомана. Не може да се реализира съвършена коричка, в случай че температурата не се контролира, а това не е елементарно да се направи в тънки съдове.
2. Много влага
Не забравяйте да подсушите рибата преди готвене. Предварително би трябвало да премахнете непотребната вода, в противоположен случай нито маринатата, нито подправките ще попият в рибата вярно. И когато пържите, получавате каша.
3. Незагряти съдове за готвене
Тиганът, в който се поставя рибния артикул, би трябвало да е парещ. Освен това не пестете масло, непотребната лой може безвредно да се в профил със същите хартиени кърпи.
 Бърза вечеря: Печена риба със зеленчуци Бърза вечеря: Печена риба със зеленчуци
Днес ще ви предложим вкусно, питателно и ароматно рибно ядене.  Това са нужните съставки: 700-800 гр риба (хек или различен тип...
4. Неправилно време за подготвяне
Мнозина се опасяват да не оставят рибата сурова, само че и прекаляването също е рисково. За мека и нежна риба я запържете бързо. В тиган, който е парещ до краен лимит, запържете рибата съвсем до омекване, когато краищата станат плътни, а средата остава транспарантна.
5. Често превръщане
Не докосвайте рибата за към 6 минути, тъй че коричката към този момент да се е образувала, а сокът да остане вътре. Не използвайте щипки за превръщане, те усилват риска от увреждане на кожата и приключване на сока. Използвайте шпатула.
6. Грешка при избора на риба
 Ядете ли тези типове риба? Внимавайте, те са нездравословни за здравето Ядете ли тези типове риба? Внимавайте, те са нездравословни за здравето
Рибата, отглеждана в развъдници и хранена с хормони на растежа, антибиотици и багрила, е рискова за хората, предизвести шефът на Информац...
Много е значимо да купите рибата, която е подобаваща за определеното ядене. Например не всички сортове са подобаващи за пържене. Ако рецептата показва типа на рибата, пробвайте се да спазите предписанието.
7. Премахване на кожата
Кожата не би трябвало да се отстранява преди готвене, даже в случай че не ви харесва. Не е належащо да ядете кожата, можете да я премахнете по време на хранене. Ако премахнете кожата преди готвене, месото ще стане твърдо и ще загуби формата си.
Тези инструкции ще ви оказват помощ да приготвите вашите рибни ястия безупречно.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР