Риба тон във вторник, сьомга в събота! Ако рибата е

...
Риба тон във вторник, сьомга в събота! Ако рибата е
Коментари Харесай

Здраво сърце. Какво да ядем?

Риба звук във вторник, сьомга в събота! Ако рибата е обичан детайл от менюто ви, в този момент имате нови аргументи да й се насладите.

Неотдавнашно изследване на университета Макмастър в град Хамилтън, Онтарио, включващо участници от 60 страни, открива, че потреблението на мазна риба два пъти седмично защищава от сърдечно-съдови болести при високорискови човеци.

Омега-3 мастните киселини в рибата са ключът. Изследователите откриват, че високорисковите човеци, които употребяват седмично по две порции риба, богата на омега-3, понижават риска от инфаркти и инсулти с към една шеста (приблизително 16%) спрямо тези, които не ядат мазна риба.

Изследователите споделят, че до момента в който хората с невисок риск от сърдечно-съдови болести могат да получат известна отбрана, като ядат мазна риба, позитивното влияние от потреблението на омега-3 е по-голямо за високорисковите човеци.

„ Това е най-разнообразното проучване на приема на риба и резултатите за здравето от нея в света и единственото с задоволително посланичество от страни с високи, междинни и ниски приходи от всички населявани континенти по света “, твърди съавторът на проучването доктор Салим Юсуф, професор по медицина в Медицинския факултет „ Michael G. DeGroote “.

Ако това изследване ви въодушевява да добавите риба в менюто, значимо е да знаете разликата сред мазна риба и бяла риба, с цел да можете да увеличите оптимално приема на омега-3.

Мазната риба има лой, добре разпределена в телесните тъкани и в коремната празнина, което я прави най-хубавият източник на омега-3. Уловете си пъстърва, сьомга, сардини, аншоа, херинга, змиорка, скумрия или риба звук за най-високи равнища на омега-3.

И не забравяйте, че до момента в който и мазната, и бялата риба са чудесни източници на вкусни протеини, бялата риба предлага доста малко омега-3. Имайте това поради, в случай че вечеряте с тези бели риби: тресчица, групер, моруна, камбала, костур или палтус.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР