Резултатите подчертават дълбокото политическо разделение в страната след десетилетие от

...
Резултатите подчертават дълбокото политическо разделение в страната след десетилетие от
Коментари Харесай

Reuters: Без ясен победител според първите изборни резултати в България

Резултатите акцентират дълбокото политическо разделяне в страната след десетилетие от ръководството на Бойко Борисов. Те съответстват с повишаването на случаите на ковид, високите разноски за сила и гнева от необятно публикуваната в страната корупция - България е най-бедната страна в Европейския съюз.

На президентския избор, който също се организира в неделя, сегашният президент Румен Радев, изострен критик на Борисов завоюва 49% от изборите на първи тур.

Дори формалните резултати да потвърдят, че ГЕРБ е най-голямата партия, без обаче очевидни съдружници в Народното събрание. Шансовете й за сформиране на държавно управление са дребни, считат анализатори.

Новият политически план " Продължаваме промяната " може да е в по-добра позиция да образува съдружно държавно управление, в случай че получи поддръжката на две други обединения, борещи се против корупцията и в случай че получи поддръжката на Българска социалистическа партия. Това ще постави завършек на политическата невъзможност в балканската страна.

превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР