Резултатите от националните външни оценявания по български език и литература

...
Резултатите от националните външни оценявания по български език и литература
Коментари Харесай

Резултатите от изпитите на седмокласниците вече са известни

Резултатите от националните външни оценения по български език и литература и по математика на седмокласниците са известни от през днешния ден. Те към този момент са оповестени на уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН) и могат да се ревизират. Проверката се реализира с входящия номер и код за достъп от служебната записка за допускане до изпит.
Кои са значимите периоди, които не би трябвало да пропуснат учениците, изясни Веселка Асенова, шеф на Регионалното ръководство на образованието - Видин.
"Най- значимите дати за седмокласниците - резултатите от изпитите за инспекция на качествата ще бъдат оповестени до 11 юни. Между 13 юни и 19 юни учениците ще могат да получат служебна записка с оценките от изпитите, а подаването на документите за приема след седми клас ще бъде сред 20 и 26 юни в Кариерния център до Кръстата казарма, както е било и предходната година. "
Балообразуването за обособените учебни заведения е друго и се образува от резултатите от изпитите по български език и литература и по математика и от приравнените в точки оценки от свидетелството за главно обучение по предмети, избрани от съответните учебни заведения. Списъците с признатите на първо класиране ще бъдат оповестени до 3 юли 2018 година Записването на учениците в новите им учебни заведения или подаване на заявки за присъединяване във второ класиране е в интервала 4-6 юли 2018 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР