Резултатите от изследването показват слабо намаляване на възприетия риск от

...
Резултатите от изследването показват слабо намаляване на възприетия риск от
Коментари Харесай

Изследване: Намалява паниката сред хората

Резултатите от проучването демонстрират едва понижаване на възприетия риск от болест, както и понижаване на равнищата на тревога, спрямо резултатите от предходното проучване, направено през март.

Това заяви пресцентърът на Българска академия на науките.

Изследването е направено сред 25 април и 2 май т.г. измежду инцидентна извадка от 868 изследвани лица. Допълнителен акцент на интерес при втората вълна са обществените промени и въздействието на обществената изолираност.

Спазването на ограниченията за сигурност в името на личната сигурност, както и спазването им за предотвратяване на другите хора, също понижава с времето. Критичните гласове по отношение на ограниченията на страната са повлияли върху открития лек спад на поддръжката им.

От позиция на обществената обстановка, на болшинството от хората липсва директното другарство. В същото време не се регистрира разширение на обществените запознанства посредством новите технологии. Последиците от икономическата обстановка не престават да бъдат по-притеснителни за множеството изследвани лица, означават психолозите от Българска академия на науките.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР