Резултати от проучване на Американската кардиологична асоциация Circulation показват, че

...
Резултати от проучване на Американската кардиологична асоциация Circulation показват, че
Коментари Харесай

Диета за дълголетие - кои продукти трябва да присъстват

Резултати от изследване на Американската кардиологична асоциация Circulation демонстрират, че най-хубавият режим за хранене, който спомага да увеличение на продължителността на живота са 5 порции плодове и зеленчуци на ден. Най-доброто систематизиране е  - 2 порции плодове и 3 порции зеленчуци. Грамажът на всяка порция би трябвало да е към 80 г. 
Според учените режимът на хранене, богат на плодове и зеленчуци оказва помощ да се намали рискът от сърдечно-съдови болести, рак и други заболявания, които предизвикват гибел. 
Данните са насъбрани след 30-годишни наблюдения на над 100 хиляди възрастни. Анализирани са данни за смъртността на 26 разнообразни проучвания, в които са взели присъединяване към 1,9 млн. души от 29 страни. 
 Вечеряйте рано за дългоденствие Вечеряйте рано за дългоденствие
Много фактори въздействат върху продължителността на живота. Сред тях е вярното хранене. Тук ще поговорим по-подробно за вечерята. Има ня...
Отбелязва се също, че приемането на повече от 5 порции плодове и зеленчуци не намалява в допълнение рискът от гибел, написа Иносми.ру.
Хората, които са приемали по пет порции плодове и зеленчуци на ден са имали 13% по-малък риск да развият сърдечно-съдови болести, рискът от рак при тях е 12% по-малък, а от респираторни болести - 35% по-нисък.
Учените означават, че не всички плодове и зеленчуци са еднообразно потребни за човешкия организъм. Например зеленчуците, които съдържат нишесте, като грах, царевица и картофи, както и плодовите сокове нямат нищо общо с понижаването на риска от гибел въобще и при избрани хронични болести.
Зелените листни зеленчуци, като спанака и плодовете, богати на бета-каротин и вит. С имат потребно деяние.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР